Presidentit Niinistö ja Halonen osallistuvat Turun Kirkkopäiville

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu emerituspiispa Eero Huovisen vieraaksi Turun Kirkkopäiville. Niinistö ja Huovinen keskustelevat elämästä, Suomesta ja oikeudenmukaisuudesta lauantaina 20.5 Logomossa.

Myös presidentti Tarja Halonen on mukana Kirkkopäivillä. Hänen kanssaan maailmaa parantaa arkkipiispa Kari Mäkinen perjantaina 19.5 Turun tuomiokirkossa eri uskontojen yhteisen rauhankävelyn päätteeksi.

Kirkkopäivät on valtakunnallinen, paikallisväritteinen kaiken kansan kaupunkifestivaali ja ikkuna 2000-luvun kirkkoon. Kirkkopäivät järjestetään Turun keskustassa ja sen ympäristössä 19.−21.5.2017. Runsas määrä erilaisia keskustelutapahtumia, seminaareja, esitelmiä ja musiikkitilaisuuksia järjestetään yli 20 eri tilassa sekä kaduilla ja toreilla. Päivät huipentuvat sunnuntaina Suvivirsikirkkoon Turun tuomiokirkontorilla.

Turun Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Suomen Lähetysseura järjestää Valtakunnalliset Lähetysjuhlat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Kirkkopäivien kanssa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa, miksi kirkko kasvaa Afrikassa, miten Namibiassa saavutettiin rauha ja millaista rauhantyötä Lähetysseura tekee nyt Syyriassa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkon musiikkijuhlille yli 4 000 laulajaa – miksi tapahtuma on samaan aikaan Kirkkopäivien kanssa?

Edellinen artikkeliPerussuomalaisten Kimmo Kivelä: ”Kirkosta eroamiselle ei ole koskaan hyviä perusteita”
Seuraava artikkeliVantaan seurakunnat etsivät yksinäisiä vanhuksia senioripostikorteilla

Ei näytettäviä viestejä