Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä poikkeus protokollasta – saarnaaja tulee Yhdysvalloista

Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon johtava piispa, priimas Michael Curry. Kuva otettu North Carolinassa.

Englannin prinssi Harry ja hänen kihlattunsa Meghan Markle ovat kutsuneet häihinsä saarnaamaan Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon johtajan, piispa Michael Curryn. Kensingtonin palatsin ilmoituksesta uutisoi muun muassa CNN.

Kutsu poikkeaa kuninkaallisesta protokollasta, sillä kuninkaallisten häiden saarnaajat kuuluvat tavallisesti Englannin kirkon vanhempaan papistoon.

– Olen riemuissani siitä, että prinssi Harry ja Meghan Markle ovat pyytäneet piispa Michael Currya saarnaamaan häissään, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby tviittasi. Hän kehui viestissään Currya loistavaksi pastoriksi, upeaksi saarnaajaksi ja ihmiseksi, joka on hyvin taitava välittämään Jeesuksen Kristuksen ilosanomaa.

Curryn kutsuminen häiden saarnaajaksi on merkittävää myös siksi, että pari vuotta sitten anglikaaninen kirkkoyhteisö langetti Yhdysvaltain episkopaaliselle kirkolle kolmen vuoden edustuskiellon. Kielto liittyi samaa sukupuolta olevien parien avioliittojen hyväksymiseen.

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen ensi lauantaina järjestettävän vihkipalveluksen johtaa Windsorin dekaani David Conner ja vihkimisen toimittaa arkkipiispa Justin Welby.

Kuva: Beth Crow / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.