Radio Dei alkaa lähettää aamuhartauksia perinteiseen kellonaikaan, arkisin kello 7.50

Radio Dei aloittaa lokakuun alussa uudet aamuhartauslähetykset samaan aikaan kuin Yle Radio 1 lähetti ennen aamuhartautensa eli kello 7.50.

Yle Radio 1:n aamuhartauden aikataulu muuttui maaliskuussa. Aamuhartauden uusinta kuullaan nykyään jo kello 7.15, kun aiemmin sen lähetysaika oli vuosikymmenet kello 7.50. Muutoksen taustalla on se, että Yle Radio 1:n ajankohtaisohjelma Ykkösaamu on pidentynyt puolentoista tunnin mittaiseksi. Esitysajan muutos pahoitti monen uskollisen radiohartauksien kuulijan ja myös joidenkin aamuhartauspuhujien mielen.

– Meille on tullut paljon palautetta ja toiveita, että radion aamuhartaus voitaisiin kuulla ihmisille tutulla ja heidän tärkeäksi kokemallaan paikalla ennen aamukahdeksaa. Haluamme palvella radiohartauksien kuuntelijoita vastaamalla tähän huutoon, kertoo Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo Radio Dein tiedotteessa.

Radio Deissä ei kuulla samoja radion aamuhartauksia kuin Yle Radio 1:ssä. Myös kristillisen radiokanavan aamuhartauksien pitäjinä kuullaan kuitenkin laajaa joukkoa kirkon työntekijöitä sekä maallikoita. Hartauspuhujista valtaosa on luterilaisen kirkon jäseniä.

– Mutta myös muita maamme kristillisen perinteen edustajia kuullaan lähetyksissä aika ajoin.

Syksyn aikana Radio Deissä ääneen pääsevät esimerkiksi piispa Teemu Laajasalo, kirjailija Pia Perkiö ja muusikko Hanna Ekola.

– Tuntuu hyvältä aloittaa Radio Deissä hartauspuhujana. Kun kierrän ympäri maata konsertoiden kappeleissa ja kirkkosaleissa, olen tottunut siihen, että laulujen ympärillä myös puhutaan hengellisistä ajatuksista, kertoo laulaja-lauluntekijä Hanna Ekola.

– On mukavaa tulla kuulijoille tutuksi omilla mietteilläni. Kun radiohartaudet saavat olla omanoloisia ja sielunhoidollisia, niin sitä tuntee olevansa omalla alueellaan.

Radiohartauksia kuullaan Radio Dein ohjelmistossa lokakuun alusta alkaen arkipäivisin kello 7.50 ja iltapäivisin kello 17.05.

Kuva: Radio Dei

Yle Radio 1:n aamuhartauden uusinta siirtyy aikaisemmaksi – syynä Ykkösaamun piteneminen

Aamuhartauden uusi lähetysaika hämmentää – Yleisöpalaute: Olen silloin aamusuihkussa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.