Rap-messu puhutteli nuoria Kotkassa

Kymin kirkossa Kotkassa aloitettiin syyskuussa iltamessut, jotka järjestetään aina kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Lokakuun lopussa oli vuorossa rap-messu.

– Jännittää ehkä enemmän kuin mikään aiempi keikka. Mutta tämä on suuri kunnia, sanoi kotkalainen rap-artisti Neemu eli Teemu Loippo ennen rap-messun alkua kellon lähestyessä ilta kuutta.

Kymin seurakunnan vs. kappalainen, kasvatuksen teologi Elise Hasanen on aina pitänyt rap-musiikista.

– Olen osallistunut pop- ja metallimessuihin ja Mikael Agricolan kirkossa olin dance+pray –messussa. Keväällä minulle tuli mieleen huikea ajatus järjestää Kotkaan rap-messu, Hasanen sanoi.

– Mielestäni rap-musiikki sopii oikein hyvin messuun. Kirkon sanoman voi tuoda esiin monella musiikkityylillä.

Räppäri löytyi omasta takaa. Neemu on Kymin seurakunnan entisiä aktiivisia seurakuntanuoria kuten kaverinsa kitaristi ja laulaja Aki Savolainenkin. Kirkossa esiintyneeseen Rupert-bändiin kuuluvat myös rumpali Roope Gelhar ja basisti Tero Virva.

Neemu ja Aki valitsivat biisit messuun. Mukana oli kaksi omaa, kolme Nuoren seurakunnan veisukirjasta sovitettua ja yksi coverkappale. Messun kaava oli perusviikkokaavan mukainen.

– Veisukirjasta sovitettu Pyhiinvaeltajan laulu oli todella hieno esittää, kun kaikki vielä seisoivat sen aikana. Koko messusta tuli fiilis, että porukka kuunteli ja tykkäsi, Neemu tunnelmoi jälkeenpäin.

Kuva: Ulla-Maija von Hertzen. Rupert-yhtye veti komeasti messun musiikkiosuudet. Esiintymässä olivat Tero Virva (oikealla), Roope Gelhar, Aki Savolainen ja räppäri Neemu eli Teemu Loippo.

Lue lisää messusta ja osallistujien kommentteja
Kotimaa Prosta
(Kaikille avoin artikkeli).

Edellinen artikkeli”Joku muistaa nimetöntä”
Seuraava artikkeliArkkipiispa Leo on runoileva piispa

Ei näytettäviä viestejä