Räsänen: Kristillisistä arvoista ei tarvitse kilpailla

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää perussuomalaisten kristillissosiaalista linjausta hyvänä asiana. 

– On toki aina myönteistä, jos yhteiskunnassa mahdollisimman laajasti tunnustetaan kristillistä arvopohjaa. Ei kristillisdemokraateilla siihen yksinoikeutta ole, Räsänen sanoo.

Perussuomalaisten varapuoluesihteeri Vesa-Matti Saarakkala näkee puolueensa kristillisyydessä myös eroja kristillisdemokraattien arvoihin.

– Kristillisyys tarkoittaa meillä kulttuuriperintöä. Me emme ota kantaa uskonkappaleisiin. Julkisuuden perusteella on sellainen näppituntuma, että uskonkappaleilla olisi heille enemmän merkitystä.

Saarakkala painottaa, että uskonto on perussuomalaisten mielestä sinänsä yksityisasia.

– Emme kuitenkaan hyväksy lainsäädäntöön vaikutteita muun tyyppisistä kuin kristillisistä kulttuureista, hän täsmentää.

Kristillisdemokraattien vaalislogan ”koti, uskonto, isänmaa” saa vastakaikua myös perussuomalaisten vaaliohjelmasta, jossa on kristillisyyttä vahvemmin esillä isänmaallisuus. Räsänen ei pidä yhtenevyyksiä sattumana.

– Se kertoo siitä, että suomalaisten keskuudessa on huolta siitä, että näistä arvoista ollaan valtapuolueissa luopumassa. Nämä ovat olleet kansallisesti hyvin syvästi ja laajasti arvostettuja lähes koko itsenäisyytemme historian. Nyt on tullut kysyntää ja toivetta, että vahvemmin ajettaisiin arvoja, joiden varaan Suomea on rakennettu.

Sekä Saarakkala että Räsänen löytävät eroja puolueidensa tavassa ymmärtää isänmaallisuus. Kd kannattaa kehitysyhteistyötä, ja perussuomalaiset leikkaisivat sitä reilusti. Myös puolueiden suhtautumisessa Euroopan unioniin on eroja.

– Varmaan tietty konservatiivisuus on se mikä yhdistää, Saarakkala sanoo.

– Varmasti yhtymäkohtia löytyy kaikkien puolueiden kanssa joidenkin asioiden suhteen, Räsänen toppuuttelee.

Päivi Räsänen ei ollut haastatteluhetkellä ehtinyt perehtyä perussuomalaisten vaaliohjelman sisältöön.

Lue myös: Perussuomalaiset linjaavat itsensä ”kristillissosiaaliseksi puolueeksi”

Edellinen artikkeli”Yksilön totuus jää sosiaalisessa mediassa helposti ainoaksi”
Seuraava artikkeliYhteisvastuurahoista suurempi osa kotimaan köyhille?

Ei näytettäviä viestejä