Räsänen Radio Deissä: Arvovalinnat vaikuttavat viimeaikaisten tragedioiden taustalla

Rsanen_Paivi205Päivi Räsänen (kd) sanoo Radio Deissä, että hengellisellä heräämisellä on suuri merkitys suomalaisten moraalin ja hyvinvoinnin kannalta. Räsänen myös pohtii yhtäläisyyksiä hengellisen heräämisen puutteen sekä perhetragedioiden ja ampumistapausten välillä.

- Kyllä minusta täytyy ottaa myös sellainen ulottuvuus puheeksi, että mikä merkitys on ihmisen moraalisilla valinnoilla, pahuuden ongelmalla. Ajattelen, että hengellisellä heräämisellä ja ihmisen uskonsuhteella Jumalaan on iso merkitys, joka näkyy myös elämän valintoina arjessa. Siinä että millä tavalla lähimmäisiin suhtaudutaan; onko se käyttäytyminen tuhoavaa vai rakentavaa, Räsänen sanoo.

Räsäsen näkökulma on Radio Dein mukaan päänavaus: “Kukaan asiantuntija, virkamies, toimittaja sen enempää kuin poliitikkokaan ei ole rohjennut vielä arvioida, että syyt lisääntyneille tragedioille voivat olla yhteisen kristillisen arvopohjamme alta lahoamisessa. Miksi arvoliberalismin mahdollisista lieveilmiöistä ei ole uskallettu puhua?”


- Ehkä se on tätä arvoliberalismia, että tällaisten johtopäätösten vetäminen tuntuu liian rohkealta, mutta on ihan selvää, että totta kai ne arvot vaikuttavat. Pelkällä rahalla ja laeilla ei pystytä ohjaamaan ihmisten käyttäytymistä. Ajattelen, että sellaisilla hyvillä kristillisillä arvoilla, joissa ihminen ei ole tekoinensa pelkästään toisten ihmisten edessä, vaan on myös Jumalan kasvojen edessä, on todella iso merkitys. Esimerkiksi siihen, että miten rehellisesti toimitaan.

Radio Dein mukaan Räsänen näkee tyrmistyttävissä tragedioissa markkinaraon ilosanomalle.

Räsäsen koko haastattelu Seurakuntalainen.fi:ssä