Rippikoulujen uusi opetusväline on saavuttanut suosiota nuorten keskuudessa

Värikyniä

Nuori kirkko ry on julkaissut yhdessä Kirkkohallituksen kanssa Värityskuvia rippikouluun -materiaalin. Värityskuvista löytyy vinkkilista eri Raamatun ja Katekismuksen kohtiin sekä virsiin. Asiasta kerrotaan Nuori kirkko ry:n tiedotteessa.

– Värityskuvat on toimineet opetusvälineenä ja tukena rippikouluissa, kuvat piirtänyt Anjalankosken seurakunnan rippikoulupappi, kappalainen Johanna Pesonen kertoo.

– Eräs tyttö sanoi, että kouluissa käsketään pistämään kynät pois, mutta iloitsi siitä, että rippikouluissa saa värittää kuvia. Rippikoulua käynyt poika taas kysyi, että riittäähän kuvia varmasti jokaiselle päivälle.

Ensimmäiset värityskuvat Pesonen piirsi käytettäväksi dysfaattisten nuorten rippikoululeirillä, mutta kuvat alkoivat pian saavuttaa suosiota myös muilla hänen pitämillään rippikoululeireillä.

Pesosen mukaan värityskuvia voi hyödyntää niin keskittymisessä, itsensä ilmaisemisessa kuin hiljentymisen apunakin, mutta kuvia voi käyttää myös oppimispäiväkirjana herättämään kysymyksiä ja kommentteja. Lisäksi valmiita kuvia voidaan jakaa nuoren suostumuksella sosiaalisessa mediassa, jolloin kuvat toimivat ikkunana rippikoulumuistoihin.

Idea värityskuvista syntyi, kun Nuoren kirkon koulutussuunnittelija Sanna Jattu kuuli Pesosen ideasta ohjaamassaan Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun -nimisessä koulutuksessa. Tämän jälkeen Jattu otti yhteyttä Kirkkohallitukseen ja yhteistyö eteni ripeästi.

– Värityskuvia voi rohkeasti tarjota rippikoululaisille. Aluksi pari innostuu, mutta pian innostus voi levitä. Ne ovat hyvä lisä rippikoulun työskentelytapoihin, Jattu sanoo.

Värityskuvamateriaalit löytyvät Nuori kirkko ry:n nettisivuilta.

Kuva: Pixabay / CC0

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.