Ruotsalaislehti lyttää arkkipiispaehdokkaat

Ruotsalaisen sanomalehti Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Maria Ludvigsson arvostelee Ruotsin kirkon arkkipiispaehdokkaita kirkon sanoman vesittämisestä. Mikäli piispat eivät tiedä kuka Jeesus on, sosiaalidemokraattiset nuoret voivat väittää hänen olleen vaikka demari, Ludvigsson kirjoittaa.

Hän viittaa lokakuun alussa internetissä lähetettyyn arkkipiispanvaalin ehdokkaiden haastatteluun, jonka vastauksista nousi Ruotsissa pienimuotoinen kohu. Professori, pastori Eva Hamberg kertoi eroavansa pappisvirasta ja kirkosta ehdokkaiden liian relativistisina pitämänsä esiintymisen vuoksi.

Ludvigssonin mukaan on epäselvää uskovatko arkkipiispakandidaatit taivaaseen, helvettiin ja Jumalan poikaan, heidän kykynsä suhteellistaa asioita on sen sijaan Ludvigssonin mukaan ilmiömäinen.

”Ihmiset etsivät kirkosta vastauksia olemassaoloaan koskeviin kysymyksiin siinä toivossa, että olisi olemassa jotakin ihmistä suurempaa. Kun kirkko ei kykene muuhun kuin vastakysymykseen, joka koskee kysyjän omaa uskoa, kirkosta tulee yhdentekevä”, Ludvigsson kirjoittaa.

Ruotsin kirkon arkkipiispanvaalin ensimmäinen kierros käydään tänään, tiistaina 15. lokakuuta.

Lue Ludvigssonin pääkirjoitus täältä.

Ruotsin yksi johtavista teologeista erosi kirkosta

Ruotsin arkkipiispakisan suosikki kiistää neitseestä syntymisen

Ruotsin arkkipiispaehdokkaat tentissä

Nainen vahvoilla Ruotsin arkkipiispaksi

Antje Jackelén nettiäänestyksen suosikki Ruotsin arkkipiispaksi