"Saatan ottaa enemmän ruokaa, josta en pidä" – Katolilaiseksi kääntynyt Anna-Riina Hakala kertoo Kotimaassa rukouksestaan

Anna-Riina Hakala kuvattuna Helsingissä 10.1.2019

Katolisuuteen liittyy ajatus ruumiin rukouksesta, sanoo 30-vuotias teologian jatko-opiskelija Anna-Riina Hakala.

– Tietyt kieltäymykset, joita voi sanoa myös kuolettumiseksi, ovat rukousta. Saatan esimerkiksi ottaa enemmän sellaista ruokaa, josta en pidä, ja vähemmän sellaista, josta pidän.

Torstaina 17.1. ilmestyneessä Kotimaassa Anna-Riina Hakala ja muut eri kirkkokuntia tuntevat kristityt kertovat, miten heidän rukouksensa on elämän varrella muuttunut. Kristittyjen ykseyden ekumeenista 
rukousviikkoa vietetään 18.–25.1.

Anna-Riina Hakala on kääntynyt luterilaisesta katolilaiseksi. Nykyään hän on Opus Dein numeraarijäsen. Se tarkoittaa, että Hakala on naimaton ja asuu Opus Dein keskuksessa. Hän herää joka aamu kello 5.45, ja rukous alkaa kello 6.20.

Kotimaassa suhdettaan rukoukseen kuvaavat myös helluntaipastorin poikana kasvanut Kaj Aalto, 61, joka tässä elämänvaiheessa kokee saaneensa vahvimmat hengelliset kokemuksensa hiljaisuuden retriitissä, sekä luterilaiseksi lapsena kastettu ortodoksisen kirkon metropoliitta Elia, 57.

Kuva: Jukka Granström. Kuvassa Anna-Riina Hakala.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.