”Sama virka, sama verka” – Tässäkö uusi papintakki?

Tänään lanseerataan uudenlaiset papintakit. Epävirallisen hankkeen taustalla on Osuuskunta Pyhävaate & kaikki taivaan tavarat. Papintakki on tarjolla sekä miehille että naisille.

Osuuskunta syntyi viime kesänä käytyjen keskustelujen innoittamana. Joukko pappeja – naisia ja miehiä – on kokenut yhteisen asun puutteen ongelmallisena. Virkapukeutumisesta on selvät säännöt, mutta arkipukeutuminen on käytännössä kirjavaa. Moni tilaa papinkauluksellisia arkimekkoja ja paitoja ulkomailta, koska kotimainen tarjonta on niukkaa.

– Tavoitteena on uudistaa kirkollista vaate- ja tekstiilikulttuuria, sanoo Osuuskunta Pyhävaatteen hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala.

– ”Sama virka, sama verka” -ajatus on tässä vahvasti taustalla. Haemme myös kestäviä, laadukkaita ja tunnistettavia vaateitta. Pappeus toteutuu eri tavoin ja asut sen mukana.

Osuuskunnassa on suunniteltu kaksi mallia, jotka ovat ottaneet vaikutteita ainakin anglikaanisen ja katolisen kirkon papinasusta, sutaanista. Tarjolla uudesta papintakista on kahta mallia sekä kahta eri pituutta.

Uudet papintakit on suunnitellut Mari Benissan ja kaikessa on otettu huomioon käyttäjien toiveet.

Ensimmäisen kerran Osuuskunta Pyhävaatteen papintakkeja voi nähdä käytössä tänään ainakin Helsingin, Espoon ja Porvoon hiippakuntien synodaalikokouksissa.

Kuvat: Osuuskunta Pyhävaate & kaikki taivaan tavarat

Lue myös:

Papin vaatteet puhuttavat – ei ryömitä lattialla riparilaisten kanssa”

Lastenohjaajille suunniteltiin epävirallinen työasu

Sinisen pantapaidan tilanne sekava

Miehet uusivat papinpaitojaan harvakseltaan

Diakoniatyöntekijöiden paidan värisävy uusiksi

Vaatesuunnittelija: Uusi papinpuku sopii joka vartaloille

Edellinen artikkeliRadio Patmos sai pysyvän toimiluvan
Seuraava artikkeliYlivieskan uusi kirkko rakennetaan Kirkkopuistoon

Ei näytettäviä viestejä