Sammeli Juntunen virallisesti ehdolle Espoon piispanvaaliin – mukana nyt neljä ehdokasta

Sammeli Juntunen

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen (s. 1964) on asetettu virallisesti ehdolle Espoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja jätettiin Espoon hiippakunnan tuomiokapituliin tänään torstaina. Espoon hiippakunta kertoi asiasta Twitterissä.

Sammeli Juntunen kertoi ehdokkaaksi suostumisestaan Kotimaa24:n haastattelussa kesäkuussa. Voit lukea haastattelun täältä.

Sammeli Juntunen on valmistunut teologian maisteriksi vuonna 1989 ja tohtoriksi vuonna 1996. Vuosina 1997–2007 hän toimi eri tehtävissä Helsingin yliopiston systemaattisen teologian laitoksella. Vuonna 2007 Juntunen valittiin kirkkoherraksi Savonlinnaan.

Espoon hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 21.6., ja se päättyy 21.8. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. Vaaliin on aiemmin asetettu ehdolle Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka, johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen sekä jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma.

Espoon piispanvaali järjestetään rovastikunnittain 8. lokakuuta ja mahdollinen toinen kierros 1. marraskuuta. Uusi piispa vihitään virkaansa 10. helmikuuta 2019 Espoon tuomiokirkossa. Vaalissa on 942 äänioikeutettua. Puolet on pappeja ja lehtoreita, puolet maallikoita.

Kuva: Jussi Rytkönen

Lue myös:

Kaisamari Hintikka on ensimmäinen virallinen ehdokas Espoon piispaksi

Leena Huovinen ja Juhani Holma virallisesti ehdolle Espoon piispanvaaliin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.