Satanistit haastoivat Netflixin oikeuteen Yhdysvalloissa – syynä jumalolennon kuvan käyttö

Chilling Adventures of Sabrina -sarjan trailerin kuvakaappaus Youtube-palvelusta.

The Satanic Temple -niminen yhteisö Yhdysvalloissa on haastanut oikeuteen tilausvideopalvelu Netflixin ja tuotantoyhtiö Warner Bros Entertainmentin, joilta se vaatii yli 50 miljoonaa dollaria. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhteistö väittää Netflixin käyttäneen luvatta kauhusarjassa Chilling Adventures of Sabrina (suom. Sabrina: Pimeän puolella) jumalolento Baphometia, joka kuvataan yleensä istuvana olentona, jolla on pässin tai vuohen pää ja alavartalo mutta ihmisen ylävartalo. Baphomet-vuohi tunnetaan satanismin tunnuksena.

Yhteisö syytti kantelussaan vastaajia tekijänoikeuden rikkomisesta, tavaramerkkirikkomuksesta ja maineensa vahingoittumisesta.

Kantelun mukaan sarjan levittäjä Netflix ja sitä tuottava Warner Bros antoivat ymmärtää patsaan, johon on myös valettu patsasta katsovat lapset, viittaavan pahuuteen. Yhteisö väitti myös kantelussaan, että sarjassa olevat pahuuden edustajat kuvataan tavalla, jotka ovat jyrkässä vastakohdassa yhteisön opinkappaleiden ja uskomusten kanssa.

Yhteisön mukaan patsas on ilmestynyt ainakin sarjan neljässä ensimmäisessä jaksossa ja oli kauden viimeisessä jaksossa keskeinen elementti.

Oikeusjutussa käsitellään myös mahdollisuutta poistaa digitaalisesti patsas sarjan jaksoista.

Warner Brosin tiedottaja Paul McGuire ei suostu kommentoimaan tapausta asian ollessa vireillä.

Kuva: Chilling Adventures of Sabrina -sarjan trailerin kuvakaappaus Youtube-palvelusta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.