Sateenkaaripapit reagoivat kirkolliskokouksen äänestykseen: "Jatkamme kaikkien parien vihkimisiä"

Kirkolliskokous, toukokuu 2018 14.5., Turku, piispa, Kari Mäkinen, Matti Perälä, Tuija Kruus, Pekka Niiranen, kirkolliskokousedustaja, aloite

Samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen valmiit papit kertoivat oman kantansa kirkolliskokouksen äänestystulokseen perjantaina. Kirkolliskokous päätti, että 22 edustajan aloite kirkon avioliittokäsityksen laajentamiseksi jätetään raukeamaan. Kirkolliskokous pyytää piispainkokousta selvittämään vaihtoehtoja avioliittokäsityksestä vallitsevan erimielisyyden ratkaisemiseksi.

"Tänään kirkolliskokous on jälleen näyttänyt kykenemättömyytensä sellaiseen päätöksentekoon, joka selkeyttäisi tai muuttaisi nykyistä sekavaa tilannetta kirkossamme suhteessa nykyiseen avioliittolakiin", sateenkaaripapit toteavat tiedotteessaan.

He kirjoittavat, että vaikka päivän saldoa voi pitää samaa sukupuolta olevien parien kannalta pettymyksenä tai huonona uutisena, todellisuudessa mikään ei muutu.

"Me sateenkaaripapit jatkamme edelleen kaikkien parien vihkimisiä ja siunaamisia. Kaikille pareille löytyy pappi kaikkialla Suomessa. Kirkon kanta samaa sukupuolta olevien avioliittoon on jo käytännössä muuttunut, vaikka periaatteellista päätöstä ei vielä pystyttykään tekemään", tiedotteessa todetaan.

Sateenkaaripapit vetoavat, ettei kirkolliskokouksen äänestykseen reagoitaisi kirkosta eroamalla.

"Se sataa ainoastaan sateenkaariperheiden vastustajien laariin."

Sateenkaaripapit-sivustolla vajaat 70 pappia kertoo nimellään vihkivänsä ja siunaavansa samaa sukupuolta olevia pareja. Joukko sateenkaaripappeja oli tällä viikolla paikalla kirkolliskokouksessa. Heidän tarkoituksenaan oli olla edustajien käytettävissä keskusteluja varten.

Kuva: Pasi Leino. Sateenkaaripappeja kirkolliskokouksessa Turun kristillisellä opistolla.

Lue myös:

Avioliittovääntö päättyi laihaan kompromissiin: Kirkolliskokous heitti asian piispainkokoukselle

Sateenkaariparien vihkimiseen valmiit papit lähtivät tapaamaan kirkolliskokouksen edustajia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.