Seurakuntajalkapallon mestaruus ratkaistaan olympiatunnelmissa

jalkapallo205

Viikonloppuna järjestetään seurakuntien SM-jalkapalloturnaus Savonlinnan kristillisellä opistolla. Turnaukseen osallistuu kymmenkunta seurakuntaa eri puolilta Suomea.

Tamperelainen St.Players lähtee puolustamaan viimevuotista SM-kultaansa.

– Hyvillä olympiatunnelmilla mennään. Mestaruuden uusiminen ei ole helppoa, koska mukana on neljä joukkuetta, joista kuka vain voi voittaa. Parhaamme tehdään, mutta jos hävitään, ei se katastrofi ole. Joukkueen perustamisen alkuaikoina hävittiin enemmän kuin voitettiin, kertoo Ari Santaharju, joka on myös perustanut St.Players-joukkueen. Voiton makuun St.Players on päässyt jo kolme vuotta peräkkäin.

Joukkueen pelaajiin mahtuu kokemusta ja nuoruutta, sillä pelaajien ikä vaihtelee viidestätoista kolmeenkymmeneen vuoteen.  Edellisvuodesta nuorentunutta joukkuetta kannustaa Savonlinnassa oma cheerleader-ryhmä St.Players Angels.

Seurakuntien jalkapallon SM-turnaus on Santaharjun perustama. Jalkapallopelit eivät kuitenkaan ole hengellisiä tilaisuuksia, vaan "kristillistä kilpaurheilua", paino jälkimmäisellä sanalla.

St.Playersin kristillisyys näkyykin pelikentällä vain otteluiden alussa.

– Aloitamme pelit aina sillä, että joukkue kokoontuu maalin ympärille ja luetaan Herran siunaus. Aina, joka kerta. Tarkoitus olisi tuoda rukous kavereille arkeen. Jos rukoilet pelikentällä, voit rukoilla muuallakin, Santaharju selittää.

SM-turnaukseen kuuluu perinteisesti ehtoollismessu. Joskus viikonloppua on Santaharjun mielestä pyritty hengellistää liikaa.

– Välillä on ajettu käärmettä pyssyn suuhun, yritetty saada muuta hengellistä ohjelmaa väkisin. Niihin eivät ole osallistuneet kaikkein hurskaimmatkaan, koska ovat olleet peleistä niin väsyneitä, Santaharju muistelee.

Seurakuntien SM-jalkapalloturnaus pelataan 28.–29.7.2012 Savonlinnan kristillisellä opistolla.

Kuva: FC Pappien ottelusta Lahden kaupungin valtuuston joukkuetta vastaan Kirkko päiviltä 2011)