Sisäministeri ja piispat keskustelevat paperittomista

MTV:n uutiset kertoi sunnuntaina, että sisäministeri Paula Risikko (kok.) on kutsunut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat keskustelemaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden suojelusta.

Paperittomien määrän ennakoidaan kasvavan syksyn aikana, kun Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat saavat kielteisiä päätöksiä. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoi Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, ettei näille henkilöille tarjottaisi hätämajaotusta, sillä se antaisi vääränlaisen viestin.

Porvoon piispa Björn Vikström sanoo Yle Svenskan haastattelussa, että aloite keskusteluun tuli kuitenkin Risikon sijaan piispoilta.

– Hänellä on luonnollisesti oma agendansa ja omat toiveensa. Minulle se on tilaisuus keskustella tällä hetkellä harjoitettavasta politiikasta sekä arvoista, joille se rakentuu. Minusta on surullista, että turvapaikanhakijoiden oikeudenmukainen kohtelu tehdään niin hankalaksi.

Piispat ja Paula Risikko tapaavat Yle Svenskan mukaan marraskuun lopussa.

Seurakunnat tukevat jatkossakin yksin jääneitä paperittomia, joita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, selviää Yle Svenskan jutusta.

– Kirkkoturvan käyttöönotto voi olla perusteltua silloin, kun ihminen joutuu hengenvaaraan, jos hänet lähetetään takaisin, Björn Vikström sanoo Yle Svenskalle.

Hän painottaa, ettei kirkko piilottele paperittomia.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Espoon kirkkoherrat vetoavat Juha Sipilään turvapaikanhakijoiden puolesta

Arkkipiispa huolissaan kovenevasta pakolaispolitiikasta – ”Se, mitä on hiljaisesti tapahtumassa, pelottaa minua”

Asiantuntija: ”Kirkkoturva vahvistaa demokratiaa, ei kyseenalaista sitä”

Edellinen artikkeliMeskel-juhlan kokko valaisi syksyisen illan – Katso kuvat
Seuraava artikkeliSynodaalikokous Tampereella: Armoa on hyvin koulutettu poliisi

Ei näytettäviä viestejä