Siveettömyyttä ja ruokottomuuksia – ruotsalaiskirkko haluaa palkata järjestyksenvalvojia

Pyhän Kolminaisuuden kirkko Kristianstadissa Etelä-Ruotsissa haluaa järjestyksenvalvojat kirkkoon. Viime vuosina häiriköt ovat yhä useammin aiheuttaneet ongelmia kirkon työntekijöille ja siellä vieraileville, kertovat muiden muassa
Sveriges Television
(SVT),
Kristianstadsbladet
ja
Kyrkans Tidning
.

– Näillä ihmisillä ei ole mitään rajoja tai estoja. Sen takia työntekijät ovat erittäin levottomia, sanoo seurakunnan hallintopäällikkö
Bengt Alvland

Kristianstadsbladetille.

Kirkon sisällä ja ulkopuolella on nähty ihmisiä tekemässä tarpeitaan. Tilaisuuksien aikana jotkut ovat huutaneet ja rikkoneet viinapulloja. Kerran eräs yritti ottaa lapsen papilta tai äidiltä kesken kasteen, kertoo SVT.

Kirkosta on löytynyt verisiä neuloja, ja urkuja on pidettävä lukittuna, jottei kukaan ulkopuolinen menisi soittamaan niillä. On myös tapauksia, joissa joku on istahtanut kirkonpenkille tyydyttämään itseään.

– Eräs mies ei lopettanut, vaikka naispoliisi käski häntä lopettamaan, Alvland sanoo Kristianstadsbladetille.

Ei-tervetulleet vieraat ovat kiipeilleet myös uruissa ja alttaritaulun vieressä, ja jotkut heistä ovat yrittäneet viedä kirkkohopeoita.

Seurakunta on päättänytkin nyt palkata vartijat jumalanpalveluksiin, lapsikasteisiin ja vihkimisiin. Illalla he tarkistaisivat kirkon ja lukitsisivat sen. He haluavat jopa tehdä yhteistyötä järjestyksenvalvojien kanssa, joita on muun muassa rautatieasemilla.

Bengt Alvland kertoo SVT:lle, että häiriöitä aiheuttavat ”uusi asiakaskunta” eli ”35–45-vuotiaat, joista suuri osa on huumeriippuvaisia”.

– Silloin tällöin järjestyksenvalvojia on ollut niin paljon kaupungintalolla ja rautatieasemalla, että tällaisten ihmisten määrä on vähentynyt. Siksi he käyttävät kirkkoa lämmittelytilanaan. Kirkosta on tullut heikoin lenkki, Bengt Alvland toteaa Kristianstadsbladetille.

Edellinen artikkeliKommentti: Katsokaa taivaan lintuja vielä kun voitte – ne ovat uhanalaisia
Seuraava artikkeliMusiikkiteatteri järjestää vihkitilaisuuden samaa sukupuolta oleville – pappeja luvataan paikalle

Ei näytettäviä viestejä