Sixten Ekstrand ehdolle Porvoon piispanvaaliin – "Teologiselle profiililleni on tilausta"

Sixten Ekstarnd

Kirkkohallituksessa ruotsinkielisen työn johtajana työskentelevä Sixten Ekstrand lähtee ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kyrkpressen-lehti.

– Papit ja seurakunta-aktiivit ovat olleet yhteydessä minuun ja toivoneet, että asettuisin ehdokkaaksi. Vaalissa näyttää olevan tilausta ehdokkaalle, jolla sellainen kokemus ja teologinen profiili kuin minulla, Ekstrand sanoo Kyrkpressenissä.

Ekstrand oli ehdolla Porvoon piispaksi myös 2009, jolloin valituksi tuli Björn Vikström. Vikström luopuu piispan virasta ja aloittaa Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajana 1.9.2019.

Ekstrandin lisäksi valmiudestaan ehdokkuuteen ovat kertoneet Lisa Enckell ja Harry S. Backström.

Porvoon piispanvaalin ensimmäinen kierros järjestetään 19. maaliskuuta 2019. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä, toinen vaalikierros järjestetään 10.4. kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Uusi piispa aloittaa tehtävässä 1.9.2019, ja hänet vihitään virkaansa 29.9.2019 Porvoon tuomiokirkossa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa "huomisen kirkkoa", toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.