Sixten Ekstrand ensimmäisenä virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Sixten Ekstarnd

Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja, TT, Sixten Ekstrand (s.1960) on asetettu ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään perjantaina.

Sixten Ekstrand on toiminut Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtajana vuodesta 2013. Sitä ennen hän on toiminut hiippakuntadekaanina Porvoon tuomiokapitulissa vuosina 2007–2013, lehtorina ja professorina Åbo Akademin teologisessa tiedekunnassa ja toiminnanjohtajana Kyrkans Ungdom -järjestössä.

Hän työskenteli Pernajan vt. kirkkoherrana ja kappalaisena vuosina 1985–1988. Hänet vihittiin papiksi vuonna 1985. Vuonna 1993 hän väitteli teologian tohtoriksi.

Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 700. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Porvoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, Porvoon hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen jäsen, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 19.3. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 10.4.

Porvoon hiippakunnan nykyinen piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävään syyskuussa. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Sixten Ekstrand ehdolle Porvoon piispanvaaliin – "Teologiselle profiililleni on tilausta"

Kaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa "huomisen kirkkoa", toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.