Skotlannin episkopaalisesta kirkosta erosi seurakunta – syynä liberaalit näkemykset

Englanninkielinen Raamattu, King James -käännös

Glasgow'lainen Pyhän Silaksen kirkko on päättänyt erota Skotlannin episkopaalisesta kirkosta. Asiasta uutisoi verkkomedia Christian Today.

Erosta järjestettiin äänestys, jossa 86 prosenttia äänistä kannatti irtautumista. Syynä eroon ovat Skotlannin episkopaalisen kirkon liberaalit tulkinnat opista. Pyhän Silaksen kirkko oli aiemmin Skotlannin episkopaalisen kirkon jäsen niin sanottuna yksityisenä kappelina. Se tarkoitti, että kirkolla oli enemmän valtaa jumalanpalveluselämäänsä ja hallintoonsa mutta sillä oli silti oma edustajansa hiippakunnallisessa päätöksenteossa.

– Viimeaikaiset päätökset Skotlannin episkopaalisessa kirkossa ovat tehneet selväksi, että siellä ei seurata Raamattua Jumalan sanana, kirkko sanoi lausunnossaan.

Eroäänestyksen myötä seurakunta hakee jäsenyyttä anglikaaniseen kirkkoyhteisöön kuuluvasta konservatiivisten seurakuntien ryhmittymästä nimeltä Global Anglican Future Conference (suom. Globaali anglikaanien tulevaisuuden konferenssi). Pyhän Silaksen kirkko on neljäs seurakunta, joka jättää Skotlannin episkopaalisen kirkon vuoden 2016 jälkeen.

Skotlannin episkopaalinen kirkko on Skotlannin kolmanneksi suurin kirkko presbyteerisen ja katolisen kirkon jälkeen. Sillä on laskutavasta riippuen runsaat 30 000 jäsentä tai noin 90 000 kannattajaa.

Kirkko salli samaa sukupuolta olevien vihkimisen vuonna 2017, jolloin se sai anglikaaniselta kirkkoyhteisöltä rangaistuksen. Skotlantilaiskirkon edustajat vedettiin määräajaksi pois ekumeenisista tehtävistä ja yhteisön johtopaikoilta.

Kuva: Olli Seppälä

3.7. kello 14.35. Pyhän Silasin kirkko on muutettu Suomessa yleisemmin käytössä olevaan muotoon Pyhän Silaksen kirkko.

Lue myös:

Anglikaaninen kirkkoyhteisö rankaisi skottikirkkoa sateenkaariparien vihkimisten sallimisesta

Skotlannin episkopaalinen kirkko hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.