Sleyn erotettu hallintojohtaja ryhtyy oikeustoimiin entistä työnantajaansa vastaan

Heikki Kymäläinen Lutherkirkon remontin aikaan 2014

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) erotettu hallintojohtaja Heikki Kymäläinen ryhtyy oikeustoimiin entistä työnantajansa vastaan. Hän on palkannut avukseen työ- ja virkaoikeuteen erikoistuneen asianajotoimiston.

Asianajajan Sley:n hallitukselle ja toiminnanjohtajalle osoittamassa ja eilen 25.6. päivätyssä kirjeessä on kolme kohtaa. Ensimmäinen koskee Kymäläisen irtisanomista, jota pidetään laittomana. Ennen kuin irtisanomista aletaan viedä oikeudenkäyntiin, hallitukselle annetaan mahdollisuus tehdä asiassa konkreettinen sovintoesitys 27.7. mennessä.

Toinen kirjeen asiakohta liittyy epäilyyn, että Kymäläinen olisi joutunut epäasiallisen kohtelun ja häirinnän kohteeksi. Tämä olisi ilmennyt ilkeinä ja vihjaavina viesteinä, vähättelevinä sähköposteina, hallintojohtajan aseman perusteettomana kyseenalaistamisena sekä suoranaisena huutamisena.

Kirjeen mukaan Kymäläinen harkitsee tutkintapyynnön tekemistä työturvallisuusrikoksesta ainakin kahta Sleyn hallinnossa olevaa henkilöä koskien.

Kolmas kohta liittyy kunnianloukkaukseen. Kymäläinen oli toukokuun alussa kutsuttu kuulemistilaisuuteen. Lisäksi hänelle oli annettu luonnos varoitukseksi. Luonnoksessa Kymäläisen toimintaa oli luonnehdittu siten, että hän olisi syyllistynyt luottamusaseman väärinkäyttöön Fici-Copy -sopimuksen solmimisaikaan (2007) ja saanut taloudellista etua itselleen ja lähipiirilleen.

Kymäläisen asianajajan mukaan taloudellisen edun saannissa kyse on väitteestä, jonka mukaan "Kymäläinen olisi syyllistynyt sellaiseen rangaistavaan tekoon, josta häntä ei ole tuomittu". Kymäläinen harkitsee tutkintapyynnön tekemistä väitteestä.

Kotimaa on aiemmin kertonut Sleyn hallinnon sisäisistä jännitteistä sekä Ficy-Copy -petoksesta ja sen yksityiskohdista tarkemmin. Uutinen luettavissa täältä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Epäluottamusta ja epäselvyyksiä – Sley kommentoi hallintojohtajansa potkuja

Kolme Sleyn hallituksen jäsentä sanoutuu irti hallintojohtaja Heikki Kymäläisen potkuista

Sley irtisanoi hallintojohtaja Heikki Kymäläisen – "Tätä iskua en voinut kuvitellakaan"

Vanha oikeusjuttu ja siihen liittyvät päätökset kuohuttavat Sleyn hallinnossa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

4 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Minäkin olen syyllistynyt sellaiseen rangaistavaan tekoon (syntiin), josta minua ei ole tuomittu. Johtuu siitä, että syyttäjä on ollut kesälomalla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Timo Pöyhönen sanoo:

  Sleyllä ei mene hyvin. Kuraa tulee sisältä ja ulkoa. Siihen en osaa sanoa, ovatko ongelmat itseaiheutettuja vai eivät mutta tsemppiä joka tapauksessa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leena Lampela sanoo:

  Eräässä aiemmassa artikkelissa oli lauseita, jotka tuntuivat hieman erikoiselta “– Vaimoni Maria on aina ollut paras ystäväni ja samalla myös paras työtoverini, vaikka hän ei sinänsä Sleyn palveluksessa olekaan. Meillä on ollut yhteinen työnäky evankeliumiyhdistyksen työn tärkeydestä evankeliumin eteenpäin viejänä. Vaikka minun työni Sleyssä päättyy, tämä työnäkymme ei lopu.” Voisikohan tuossa olla ongelman syistä jotain vihjettä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Frosti sanoo:

  Missä on raamatullisuus? Raamatun selvä sana sanoo:”Veli siis käy oikeutta veljeään vastaan, ja vielä epäuskoisten edessä! Jo se, että yleensä käräjöitte keskenänne, on teille tappioksi. Miksi ette ennemmin kärsi vääryyttä? Miksi ette ennemmin anna riistää itseltänne? Ei, te itse teette vääryyttä ja riistätte muilta, jopa omilta veljiltänne.” Taas tämä Raamatun selvä sana vesitetään jollain teologialla eli sillä, että selitetään itselle epämieluisat kohdat parhain päin. Tällekin oikeustoimelle löytyy epäilemättä raamatulliset perusteet.

  Ilmoita asiaton kommentti