Sleyn vuosikokous äänesti hallituksen vastuuvapaudesta – Evankeliumijuhlassa 10 000 kävijää

Sleyn evankeliumijuhla Porissa Isomäki Areenassa 2019

Viikonloppuna Porissa järjestetty Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) Evankeliumijuhla keräsi tuttuun tapaan noin 10 000 kävijää.

Sleyn toiminnanjohtajan Tom Säilän mukaan juhla sai kiitosta hyvästä opetuksesta ja julistuksesta sekä musiikista. Runsaasti kritiikkiä sen sijaan kohdistui Isomäki Areenan hämäryyteen.

– Jatkossa kiinnitämme sisätiloissa valoon enemmän huomiota. Olihan se vähän koomistakin, että juhlan teemana oli Valo voittaa, mutta hämärä vaivasi juhlakansaa.

Päätöspäivänä sunnuntaina paikalla oli 2 500 juhlavierasta. Päätöstilaisuudessa siunattiin Sleyn lähetit uudelle työkaudelle.

Pauli ja Florence Vanhanen sekä lapset Amani ja Matti siunattiin Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen pakolaisleireille Ugandaan. Maikki Ochieng siunattiin Kenian evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen ja Tiina Latva-Rasku Suomesta käsin tehtävään internet-lähetystyöhön. Helene ja Joona Toivanen siunattiin Myanmarin luterilaisen kirkon työyhteyteen.

Paikalle eivät päässeet Susanna ja Ville Melanen lapsineen. Heidät lähetettiin uudelle kaudelle Inkerin evankelis-luterilaisessa kirkossa tehtävään työhön.

Sleyn hallituksen vastuuvapaudesta suljettu lippuäänestys

Sleyn vuosikokouksessa huolestutti kotimaantyön tulevaisuus säästötoimien paineessa. Erityistä huolta kannettiin pohjoisen alueen kotimaantyöstä, johon säästöt ovat kohdistuneet suhteessa rajuimmin.

– Uuteen hallitukseen tuli nyt vahva edustus Pohjanmaalta, mikä voi vaikuttaa jatkossa linjauksiin, Tom Säilä sanoo.

Tilinpäätös hyväksyttiin kokouksessa suoraan, mutta hallituksen vastuuvapaudesta äänestettiin suljetulla lippuäänestyksellä. Epäilykset siitä, voidaanko vastuuvapautta myöntää, liittyivät Säilän mukaan Sleyn entisen hallintojohtajan Heikki Kymäläisen irtisanomiseen. Hallitus sai kuitenkin luottamuksen selkeällä äänten enemmistöllä 131–43 (9 tyhjää).

Ensi vuonna Evankeliumijuhla järjestetään Turun Mikaelinseurakunnassa. Sen kirkkoherra Jouni Lehikoinen toivotti juhlaväen tervetulleeksi Turkuun.

– Tarvitsemme juhlia, joissa kerrotaan Jeesuksesta, ja joissa ihmiset saavat virkistäytyä yhteisestä uskosta. Toivon, että Turun Evankeliumijuhlassa saadaan olla painautumassa yhä lähemmäs Kristusta, Lehikoinen sanoi.

Kuva: Hannu Häkämies / Evankeliumijuhla

Tarkennus: Virallisessa ääntenlaskennassa äänestystulokseksi Sleyn hallituksen luottamuksesta tarkentui 131–43 (9 tyhjää), mikä on nyt korjattu juttuun. Aiemmin jutussa luki epävirallinen äänestystulos 126–46.

Lue myös:

Evankeliumijuhla alkaa Porissa – "On ihanaa olla pappa, joka kertoo Jeesuksesta"

Miljoonatappioiden rasittaman Sleyn taloudessa näkyy valonpilkahduksia – edessä silti tiukkoja vuosia

Sley irtisanoi hallintojohtaja Heikki Kymäläisen – "Tätä iskua en voinut kuvitellakaan"

Epäluottamusta ja epäselvyyksiä – Sley kommentoi hallintojohtajansa potkuja

Sleyn erotettu hallintojohtaja ryhtyy oikeustoimiin entistä työnantajaansa vastaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.