SLS julkaisi kuvaohjeittensa vastaisesti

Suomen Lähetysseura julkaisi tuoreessa uutisessaan kuvan, jossa oli kuvattuna parikuvassa lähetystyöhön lähtevät henkilöt, nainen ja mies, joilla on yhteinen sukunimi.

Kotimaa24 tiedusteli, onko kuvan julkaisemin SLS:n omien uusien ohjeiden vastaista. SLS ilmoitti toukokuussa ulkomaantyöntekijöilleen, että heidän perhevalokuviaan ei enää julkaista Lähetysseuran viestinnässä. Linjaus tarkoittaa käytännössä, että aviopuolisot esitellään erikseen.

SLS perustelee linjaustaan lailla yksityisyyden suojasta työelämässä, jonka mukaan työnantaja saa käsitellä vain välittömästä työsuhteen kannalta tarpeellisia tietoja. Muutokseen vaikutti välillisesti se, että järjestö lähetti työhön parisuhteen rekisteröineen parin.

Muissa lähetysjärjestöissä perhekuvia julkaistaan.

Miksi SLS teki nyt uutisen, joka oli varustettu parikuvalla?

- Ei ole tarkoitus, että tällaisia kuvia julkaistaan, sanoo SLS:n viestintäpäällikkö Paula Laajalahti.

Kotimaa24:n yhteydenoton jälkeen SLS poisti kuvan uutisesta.

Laajalahden mukaan uutinen oli osa SLS:n lehden artikkelia, ja lehdellä on eri julkaisupolitiikka kuin Lähetysseuran viestintäyksikössä.

- Meillä on näköjään vielä tiedotuksessa opettelemista, Laajalahti toteaa.

- Jokaisella työntekijällä on oma työsopimuksensa. Heitä käsitellään yksilönä, ei perheenä tai pariskuntana, vaikka siihen pyritään, että koko perhe lähtee työhön.

(Kuvakaappaus SLS:n uutisesta, josta sittemmin poistettiin parikuva.)