Sosionomi-diakonin yhdistelmätutkinto kiinnosti erityisen paljon syksyn yhteishaussa Helsingissä

Erityisesti sosionomi (AMK), diakoniatyö -yhdistelmäkoulutus kiinnosti hakijoita Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) tämän vuoden syksyn yhteishaussa. Asiasta kerrotaan Diakin tiedotteessa.

Sosionomi (AMK), diakoniatyö -kaksoistutkinto tarjoaa väylän toimimiseen sekä sosionomina sosiaalialan ohjaus-, neuvonta-, asiantuntija- ja johtamistyön tehtävissä sekä kirkon diakoniatyössä.

– Diakissa kasvoi erityisesti Helsingin kampuksen sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksen hakijamäärä. Hakijoita tänä syksynä oli 455, joista ensisijaisia 122. Syksyllä 2017 hakijoita oli 313, joista ensisijaisia 77. Kasvu on siis merkittävä, Diakin viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne kertoo Kotimaa24:lle.

Diakin hakijapalveluiden mukaan hakijoissa on paljon sellaisia, joilla on jo sosionomi (AMK) -tutkinto, mutta haluavat vielä diakonin virkakelpoisuuden. 

– Tämä saattaa olla osasyy hakijamäärän kasvuun viime syksystä. Olemme markkinoinnissamme myös pyrkineet tuomaan esille kirkollisen kelpoisuuden hyötyjä, Vuorenrinne sanoo.

Muilla kampuksilla Oulussa ja Porissa sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksen hakijamäärä ei kasvanut vaan jonkin verran pieneni.

Kaiken kaikkiaan Diakiin haki 3,98 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Yhteishaussa ja samanaikaisesti järjestetyssä erillishaussa oli kaikkiaan 3 717 hakijaa. Heistä ensisijaisia oli 1 168 henkilöä.

Haku korkeakouluihin päättyi viime keskiviikkona 19. syyskuuta.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Diakonia-ammattikorkeakoulun syksyn haussa kiinnosti ennen kaikkea sosionomikoulutus Porissa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.