Sotilaat saavat uuden virsikirjan – mukana muiden uskontojen rukouksia

Sotilaan virsikirja

Uusi Sotilaan virsikirja julkistettiin tänään torstaina Puolustusvoimien pääesikunnan adventtihartauden yhteydessä. Adventtihartaudessa Sotilaan virsikirjasta laulettiin virret: Nyt sytytämme kynttilän, Hoosianna ja Sotilaskotiliiton nimikkovirsi Kosketa minua, Henki.

Maavoimien kenttärovastin Janne Aallon mukaan Sotilaan virsikirjaan on valittu kattava kirjo tuttuja rippikouluvirsiä, perinteisiä virsiä sekä joitakin virsikirjan uusia virsiä ja myös englanninkielisiä hymnejä.

Lisäksi Sotilaan virsikirjassa on nyt ensimmäistä kertaa mielen virikkeeksi tarkoitettua kuvitusta, jotka ovat majuri Lassi Piiraisen käsialaa.

Liitteenä on myös rukoushetkien kaavoja ja rukouksia elämän eri tilanteisiin. Ensimmäistä kertaa Sotilaan virsikirjaan on otettu mukaan luterilaisen aineiston oheen ortodoksisia, katolisia sekä islamin ja juutalaisuuden rukouksia.

– Sotilaan virsikirjaa voi käyttää myös hartauksien toimittamiseen ja yksityiseen hartauteen, kenttäpiispa Pekka Särkiö totesi julkistamistilaisuudessa.

Sotilaspappien työ liittyy sodan ajan tehtäviin toimintakyvyn ylläpidon kautta. Siksi mukana on myös liite toimintakyvyn tukemisesta. Siinä annetaan neuvoja kriisitilanteisiin ja niistä toipumiseen.

Sotilaan virsikirjan lahjoittaa jokaiselle saapumiserälle Sotilaskotiliitto. Siitä otetaan noin 20 000 kappaleen painos vuosittain.

Kuva: Freija Özcan. Sotilaan virsikirjassa on nyt myös kuvitusta. Taustalla kenttäpiispa Pekka Särkiö pitämässä adventtihartautta.

Lue myös:

Saamenkielinen Sotilaan virsikirja otetaan käyttöön

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.