SRK:n johto: "Seuraamme tarkoin kirkon kantaa avioliittolakiin"

SRK:n johtoa on vaikea saada ottamaan kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, koska liikkeessä kunnioitetaan kahden regimentin oppia. Avioliittolaki tekee kuitenkin poikkeuksen.

– Meillä on syvä huoli, miten tästä eteenpäin ja mitä päätöksiä kirkko tekee avioliittolain suhteen, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola sanoo.

Hänen ja toisen varapuheenjohtajan, kirkolliskokousedustaja Matti Taskilan mukaan avioliittolaki on äärimmäisen vakava kysymys. He toivovat kirkon pitäytyvän nykyisessä käytännössä, eli vain naisen ja miehen vihkimisessä avioliittoon.

– Emme aio tässä asiassa käydä uhkailemaan esimerkiksi kirkosta eroamisella, vaan keskustelemme ja seuraamme tilannetta. Kun kirkko on kohdallaan ottanut kantaa avioliittolain seurauksista, niin tarvittaessa otamme puolestamme kantaa vuosikokouksessamme kirkon linjaukseen.

Valde Palola sanoo, ettei homoseksuaalinen taipumus sinänsä ole synti.

– Homo voi olla uskovainen.

Hänen mukaansa vanhoillislestadiolaisen käsityksen mukaan Jumalan sana kieltää kuitenkin homoseksuaalisen taipumuksen toteuttamisen käytännössä.

Suviseurat järjestetään 1.–4. heinäkuuta Tornion Liakan kylässä. Juhlien teemana on psalmin sanojen mukaan "Onneni on olla lähellä Jumalaa".

Kuva: Mari Teinilä. Vasemmalla Matti Taskila ja oikealla Valde Palola.

Lue myös:

Uudistettu Siionin laulut otettiin käyttöön Suviseuroissa – valoisuutta ja nykykieltä lisättiin