Sukuselvitykset saa jatkossa yhdestä paikasta – pilotointi käynnissä Turussa

kirjoituskone

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän keskusrekisterissä pilotoidaan ensimmäisinä Suomessa kirkon jäsentietojärjestelmän uutta toiminnallisuutta KirDiä, jonka avulla perunkirjoituksiin tarvittavat sukuselvitykset saadaan tehtyä valtakunnallisesti yhdessä paikassa.

Tähän asti sukuselvitykset on tilattu erikseen jokaisesta seurakunnasta, jossa vainaja on ollut kirjoilla. Muutos on merkittävä Suomen kirkonkirjojen pidossa.

Alustavan suunnitelman mukaan KirDiä käytetään sukuselvitysten laadinnassa kirkossa valtakunnallisesti vuoteen 2022 mennessä.

Uudesta palvelusta on saatu myönteistä palautetta niin yksityishenkilöiltä kuin sukuselvityksiä tilaavilta organisaatioilta kuten lakiasiantoimistoilta.

– Palaute on ollut yksinomaan myönteistä. Perunkirjoituksia varten asiakirjoja tilaavat henkilöt ovat olleet tyytyväisiä ja helpottuneita, kun todistuksia ei tarvitse hakea monesta paikasta. Omaisille tämä on suuri helpotus läheisen kuolemaan liittyvän surun keskellä, sanoo keskusrekisterin hoitaja Salla Tenkanen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Sukuselvityksiä tehdään kirkossa tuhansia vuosittain. Vuonna 2017 sukuselvitystilausten lukumäärä oli Helsingissä 30 000, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän 5 700, Tampereella 5 200, Kuopiossa 5 000 ja Oulussa 4 000.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

SSS: Sukututkijat käärmeissään seurakunnille vitkuttelusta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.