Suomalainen zen-munkki haastaa puolustamaan syrjäytyneitä

buddha205Markus "Uku" Laitinen. Hän haastaa bloginsa lukijoita toteuttamaan buddhalaisia ihanteita ja toimimaan ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta.

– Olen hyvin iloinen, kun Suomestakin eri ryhmistä lähetetään rahaa ja muita avustuksia esimerkiksi Tiibetiin ja Burmaan ja muualle maailmaan, jossa buddhalaiset kärsivät. Se on valtavan arvokasta. Hämmästelen silti sitä, että miksi me usein unohdamme ihmiset ympärillämme emmekä näe samalla tavalla tarvetta auttaa kotimaamme päihdeongelmaisia, syrjäytyneitä ja asunnottomia? Miksi emme ota kantaa epäkohtiin ympärillämme, Laitinen kysyy.

– Haastan itseni ja kaikki buddhalaiset Suomessa tekemään jotain asioiden eteen. Haastan itseni ja kaikki buddhalaiset Suomessa keskustelemaan muiden auttamisesta ja pohtimaan tapoja auttaa. Jo pelkästään se, että syrjäytyneiden, työttömien, asunnottomien, päihdeongelmaisten auttamisesta ja tukemisesta julkisesti keskustellaan, on suurta auttamista. Jos heidän asioitaan, jos yhteiskunnan epäkohtia pidetään esillä, se on jo vaikuttamista, Laitinen kirjoittaa.

Lue Markus "Uku" Laitisen blogi täältä.

Suomessa toimii toistakymmentä buddhalaista yhteisöä, joissa on yli 1000 jäsentä. Suurimman buddhalaisen ryhmän muodostavat Suomessa asuvat thaimaalaiset (Finnish-Thai Buddhist Association ry.)