Suomalaiset ex-muslimit perustivat blogin

Joukko suomalaisia entistä muslimia on perustanut blogin, jossa he kertovat kokemuksistaan. Blogin kirjoittajat eivät ole kertoneet julkisesti kääntyneensä pois islamista, ja he esiintyvät siksi nimettöminä.

– Olemme tietoisia niistä vallankäytön välineistä, jotka ovat käytössä yhteisössämme, emmekä näiden asioiden takia uskalla vielä julkisesti tulla "kaapista" entisinä muslimeina, he perustelevat päätöstään Kotimaa24:lle.

Tähän mennessä blogistit ovat kirjoittaneet muun muassa syistään luopua islamista sekä ramadanin vietosta entisen muslimin näkökulmasta. He kertovat saaneensa kirjoituksistaan palautetta niin blogiin jätettyinä kommentteina kuin yksityisestikin.

– Olemme saaneet yhteydenoton entiseltä muslimilta, joka oli iloinen tavatessaan muita entisiä muslimeita. Olemme saaneet myös viestejä muilta, jotka ovat kuuluneet kontrolloiviin uskonyhteisöihin. Erityisesti olimme yllättyneitä huomatessamme, että ex-vanhoillislestadiolaisilla oli ollut samankaltaisia kokemuksia kuin meilläkin, kirjoittajat kertovat.