Suomen Lähetysseura mainostaa yhteistyökumppanina Ensitreffit alttarilla -sarjassa

Moni suositun Ensitreffit alttarilla -sarjan katsoja saattoi tiistaina hieraista silmiään, sillä ohjelmaan liittyi Suomen Lähetysseuran mainos. Mistä oikein on kysymys?

Suomen Lähetysseura kertoo tiedotteessaan tekevänsä yhteistyötä MTV3-kanavalla nähtävän Ensitreffit alttarilla -televisiosarjan kanssa. Vaikka kyse on niin sanotusta yhteistyöstä, se on käytännössä maksettua mainontaa tietyin ehdoin.

Lähetysseura nostaa sarjan yhteydessä esiin uutta Ympäristöpankkiaan, joka tukee ilmasto- ja ympäristötyötä kehitysmaissa.

– Uskomme, että Ensitreffit alttarilla -sarjan seuraajissa on paljon ihmisiä, jotka jakavat huolemme ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista jo valmiiksi heikossa asemassa olevien ihmisten elämässä. Ohjelmayhteistyössämme kerromme heille mahdollisuudesta vaikuttaa asiaan Ympäristöpankkimme kautta, sanoo Lähetysseuran markkinointi- ja varainhankintapäällikkö Hanna Hokka.

Hokka ei kerro yhteistyösopimuksen rahallista arvoa liikesalaisuuteen vedoten, mutta sanoo, että kaikki Lähetysseuran varainkeruun kustannukset ilmoitetaan keräysluvan raportoinnin yhteydessä poliisihallitukselle. Hokka ei pidä MTV3-yhteistyötä kustannuksiltaan mitenkään poikkeuksellisena.

Hokan mukaan Lähetysseura ei ole saanut kielteistä palautetta näkyvyydestään Ensitreffit alttarilla -sarjan yhteydessä.

Ilmastopankkia esillä pitävässä mainoksessa on mukana yksi sarjan neuvonantajista, kirkkoherra Kari Kanala. Hän sanoo muun muassa, että myös ympäristö tarvitsee rakkautta.

Ensitreffit alttarilla -sarjassa kolme paria menee asiantuntijoiden suosituksen perusteella oikeasti naimisiin – eivät tosin alttarilla. Kuudennen tuotantokauden ensimmäinen osa nähtiin viime tiistaina.

Ensitreffit alttarilla on kansainvälinen, alun perin tanskalainen ohjelmaformaatti.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös arkistojutut:

Ensitreffit alttarilla -asiantuntija: Järjestetyissä avioliitoissa ei mitään ongelmaa

Perheneuvojat: Kiinnostus Ensitreffit alttarilla -sarjaan kertoo avioliiton arvostuksesta

"Pappi on vain rekvisiittaa"

Professori: Ensitreffit alttarilla on ristiriidassa länsimaisen avioliittokäsityksen kanssa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.