SuomiAreenasta striimattiin päivässä kymmeniä tilaisuuksia mutta ei piispojen juontamia haastatteluja – miksi?

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat juontaneet tällä viikolla kirkon järjestämiä keskusteluja SuomiAreenassa Porissa. Keski-Porin kirkossa järjestetyissä Piispan iltahetki -tilaisuuksissa on ollut vieraina yhteiskunnallisia vaikuttajia.

SuomiAreena on yhteiskunnallinen kesätapahtuma, jonka pääjärjestäjiin kuuluu MTV:n uutisia tuottava Mediahub Helsinki. SuomiAreenasta lähetetään ohjelmaa MTV3-kanavalla, ja lisäksi MTV:n Katsomo-palveluun striimataan päivittäin kymmeniä SuomiAreenan tilaisuuksia. Piispan iltahetkiä ei kuitenkaan striimattu.

Miksi piispojen ääni ei kuulunut Poria kauemmas?

Suurin osa SuomiAreenan keskustelutilaisuuksista järjestetään kuudella Poriin rakennetulla lavalla. Nämä tilaisuudet voidaan striimata, ja striimauksen maksaa kunkin keskustelutilaisuuden järjestäjä, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Mari Haavisto. Tänä vuonna yhteiskunnalliset toimijat maksoivat lavalla käydystä keskustelutilaisuudesta 1 100 euroa ja striimauksesta lisäksi 1 500 euroa.

Jos tilaisuus järjestetään muualla kuin SuomiAreenan lavalla, järjestävä taho voi neuvotella oikeudesta striimata se itse.

– Kirkko ei ainakaan tänä vuonna sellaista toivonut, Haavisto toteaa.

"Striimauksia on kyselty, ja tarpeeseen halutaan vastata"

Piispan iltahetket on järjestetty viime ja tänä vuonna Keski-Porin kirkossa. Viime vuonna illat toteutettiin ensimmäisen kerran, ja innoittajana siihen oli reformaation merkkivuosi, kertoo viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura Kirkon viestinnästä.

Piispan iltahetket on viety Keski-Porin kirkkoon nimenomaan kirkon toiveesta.

– Olemme halunneet, että kirkko on auki ja osa tämän tapahtuman kokonaisuutta, Heikura sanoo.

Maanantaina kirkko järjesti Keski-Porin kirkossa myös Erilainen mingle -tilaisuuden, jossa kohtasivat eri-ikäiset työnhakijat, mielenterveyskuntoutujat, järjestöväki, yrityselämän edustajat ja poliitikot.

Heikuran mukaan iltahetkien striimauksia on tänä vuonna kyselty, ja tarpeeseen halutaan vastata.

– Tänään aamupalaverissa totesimme ääneen, että ensi vuonna pyrimme striimaamaan ne.

SuomiAreenan järjestäjien mukaan Piispan iltahetkeen osallistui maanantaina 140 ihmistä, tiistaina 320 ihmistä ja keskiviikkona 98 ihmistä.

Maanantaina Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen haastatteli pääministeri Juha Sipilää. Tiistaina Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala haastatteli kirjailija Pauliina Rauhalaa, ja keskiviikkona Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen haastattelussa oli Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen.

Tänään torstaina arkkipiispa Tapio Luoma haastattelee Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeriä Petteri Taalasta.

Kuva: Matti Kuhna / Kirkon kuvapankki. Piispa Jari Jolkkonen haastatteli Keski-Porin kirkossa pääministeri Juha Sipilää.

Lue myös:

Piispa haastattelee pääministeriä SuomiAreenassa – suositut virsi- ja viini-illat lopetettiin

Tuomas Enbuske haastoi arkkipiispaa ja puoluejohtajia SuomiAreenassa – toivoi vähemmän välittämistä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.