Suurmoskeijalle tyrmäys – helsinkiläispäättäjät eivät antaneet tonttia hankkeelle

Oasis-hanke

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta epäsi tiistaina tontin varaamisen suurmoskeijan suunnittelua varten, kertoo Helsingin Sanomat. Syynä oli hankkeen epäselvä rahoitus.

Moskeijaa ajavan hankkeen edustajat kertoivat viime viikolla, että rahoitusta kerättäisiin Bahrainista ja muista Persianlahden maista.

Kohuttu suurmoskeijahanke oli nyt ensimmäistä kertaa poliittisessa käsittelyssä. Apulaispormestari ja lautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.) esitti tontin epäämistä vastoin esittelijän näkemystä.

– Arvio hankkeen koko mittakaavasta, laajuudesta, vaativuudesta ja kustannuksista suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin ja rahoituslähteisiin ei luonut pohjaa, jotta tämä hanke olisi voinut edetä, Sinnemäki sanoi Helsingin Sanomille.

Sinnemäki kertoi kuitenkin olevansa sitä mieltä, että Helsingin muslimit tarvitsevat kunnollisen moskeijan, sillä yksikään Helsingin 22 moskeijasta ei ole tehty moskeijaksi tai ole tiloiltaan "niin arvokas kuin tällaisen uskonnonharjoittamisen paikan tulisi olla". Näkemys kirjattiin myös lautakunnan päätöksen perusteluiksi.

Moskeijahanketta ajava Pia Jardi piti Helsingin Sanomien mukaan lautakunnan päätöstä odotettuna. Hän väläytti mahdollisuutta siirtää hanke toiseen kaupunkiin tai yrittää saada Helsinkiin pienempi moskeija.

Kuva: Oasis-hankkeen tunnus vuodelta 2015.

Lue myös:

Helsingin suurmoskeijalle vihreää valoa virkamiehiltä – poliittinen käsittely puuttuu

Kansliapäällikkö Keskitalo blogissa: En kannata suurmoskeijaa, vaan useita pieniä moskeijoita

Yle: Asiantuntijat suhtautuvat epäillen Helsingin suurmoskeijan rahoitukseen