Suviseurat alkavat – Vanhoillislestadiolaisten Kesäseuraradiossa ohjelmaa myös arjen rosoisuudesta

Vanhoillislestadiolaisten jokakesäiset Suviseurat ovat nyt koolla Äänekoskella. Suviseurojen juhlakenttä on jo avattu, vaikka varsinaiset avajaiset järjestetään vasta perjantaina aamupäivällä.

Pohjoismaiden suurimman hengellisen kesäjuhlan yhteyteen perustettu Kesäseuraradio on vuosi vuodelta laajentanut kuuluvuusaluettaan ja kestoaan. Nyt radion kuuluvuusalueella on jo 4,8 miljoonaa suomalaista ja ohjelmaa lähetetään yli kuukauden ajan.

Radiossa kuullaan muun muassa seurapuheita ja musiikkia, mutta lisäksi myös toimitettua ohjelmaa.

– Teemme ohjelmia ihmisten arjesta ja myös sen rosoisuudesta. Ohjelmat saattavat käsitellä esimerkiksi taloudellisia huolia, lapsettomuutta, perheettömyyttä tai läheisen kuolemaa, ohjelmapäällikkö Saara Hirvonen kertoo.

Hänen mukaansa Kesäseuraradion tavoitteena on tavoittaa ne ihmiset, jotka eivät tänä kesänä päässe Suviseuroihin tai muihin suuriin seuroihin, sekä liikkeen ulkopuolella olevat ihmiset.

– Siinä mielessä tämä on lähetystyötä, Hirvonen sanoo.

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK) omat radiolähetykset Suviseuroista käynnistettiin alun perin 24 vuotta sitten.

Tämän kesän Kesäseuraradion ohjelmalähetykset alkoivat eilen tiistaina. Noin sadan vapaaehtoistyöntekijän voimin toimiva Kesäseuraradio lähettää ohjelmaa Suviseurojen lisäksi Reisjärven, Jämsän ja Ranuan opistoseuroista.

Seurojen välillä Kesäseuraradiosta voi kuunnella muun muassa arkistosaarnoja, iltahartauksia ja muuta ohjelmaa. Kesäseuraradiolla on myös omat Facebook-sivut.

Kuva: Juho Hautala/ Suviseurojen kuvapalvelu. Kuvassa kesäseuraradiossa työnsä ääressä Jouni Rautakoski ja Johannes Kinnunen.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkon työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala valittiin valtakunnansovittelijaksi
Seuraava artikkeliKotimaa Pro toivottaa hyvää kesää – Kotimaa24 palvelee päivittäin tuoreilla uutisilla

Ei näytettäviä viestejä