Suviseurat keräsi Muhokselle enimmillään 79 000 vanhoillislestadiolaista yhtä aikaa – katso kuvat viikonlopun varrelta

Vanhoillislestadiolaisten vuotuinen suurtapahtuma Suviseurat päättyy maanantai-iltapäivänä Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla. Seurojen ohjelma alkoi varsinaisesti perjantaiaamuna, mutta alueelle pääsi jo viime keskiviikosta lähtien.

Porrastettu saapuminen oli tarpeen, sillä 220 hehtaarin seura-alueelle kokoontui lähes 80 000 ihmistä. Enimmillään väkeä oli lauantai-iltana, jolloin alueella oli järjestäjien mukaan yhtä aikaa 79 100 seuravierasta.

Seurojen ohjelma koostui puheista, virsistä ja Siionin lauluista. 4 000 kuulijaa mahtui alueen keskellä sijainneeseen telttaan, mutta äänimaisema ulottui eri puolille peltomaisemaa.

Tapahtumassa oli mukana osallistujia noin 30 maasta, ja puheita tulkattiin yhdeksälle kielelle.

Tilaisuuden yhteydessä Oulussa järjestettiin vanhoillislestadiolaisen liikkeen keskusjärjestön Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen vuosikokous sekä liikkeen puhujien ja seurakuntavanhinten kokous. Vuosikokoukseen osallistui 344 edustajaa 150 rauhanyhdistyksestä ympäri Suomea.

Liikkeelle perinteiseen tapaan kokoukset eivät olleet avoimia median edustajille.

Lehdistötiedotteen mukaan SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila sanoi vuosikokouksen avanneessa puheessaan, että vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suhteet kirkkoon ja yhteiskuntaan ovat avoimet ja hyvät.

SRK:n talouspäällikkö Jouni Tiirola kertoi, että keskusyhdistyksen talous on tasapainossa. SRK:n merkittävimmät tulonlähteet ovat lehdet ja muut julkaisut. Lahjoitusten osuus tuloista on hieman kasvanut, viime vuoden vuosikertomuksesta ilmenee.

Puhujien kokouksessa nousi esiin vastuun antaminen nuorille. SRK:n ensi vuoden toimintasuunnitelmasta käy ilmi, että rauhanyhdistyksiä aletaan rohkaista nuorista koostuvien toimikuntien muodostamiseen. Tarkoituksena on sitouttaa nuoria liikkeen toimintaan.

Lue torstaina 4.7. ilmestyvästä Kotimaasta reportaasi Muhoksen Suviseuroista.

Kuvat: Suviseurat / Kuvapalvelu

Lue myös:

Piispa Keskitalon haaste lestadiolaisten Suviseuroissa: Vahvistakaa positiivista uskonnonvapautta

Analyysi: Vanhoillislestadiolaisten seurakuntaoppi on vahva ja vaiettu vakaumus

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.