Tampereen Hääyössä sanotaan tänään ”tahdon” 66 kertaa – turvavälit huomioiden

Tampereen seurakuntien Hääyö-tapahtumaan on ilmoittautunut 33 pariskuntaa. Tuomiokirkossa kuullaan siis 66 kertaa sanottavan ”tahdon”.

Vaikka ilmoittautuneita pareja on paljon, Tampereen Tuomiokirkossa tänään 27.11. pidettävä Hääyö halutaan järjestää romanttisesti, juhlavasti ja turvallisesti.

– Olemme rakentaneet kokonaisuuden niin, että tunnelma pysyy rauhallisena ja kiireen tuntu poissa. Tilaisuuden musiikki on valikoitu monipuoliseksi tukemaan lempeätä hetkeä. Myöskin työntekijöiden vankka kokemus vie tilaisuutta levollisesti eteenpäin, pastori Merja Halivaara kertoo.

Tulijoita on ohjeistettu saapumaan paikalle ainoastaan oireettomina, käsihygieniasta huolehtien ja maskia käyttäen. Turvavälit on huomioitu illan kulussa.

Ilmoittautumisen yhteydessä pariskuntia on esimerkiksi askarruttanut, että voiko isä saattaa alttarille.

– Ilman muuta voi. Musiikkia sen sijaan ei voi valita itse, koska alttarilla on aina enemmän kuin yksi pari. Jokaisella parilla on oma pappi, jonka he tapaavat ennen vihkitilaisuutta. Oma pappi myös jakaa muutamia ajatuksia, jotka ovat muotoutuneet tapaamishetkessä ja kysyy tärkeät ”tahdotko?” -kysymykset. Näin jokaisen parin kohdalla vuorollaan.

Millä mielellä odotat tapahtumaa, Merja Halivaara?

– Toivon, että vihkiparit ja heidän vieraansa saavat aistia illan ainutlaatuisuuden, joka nousee vihkiparien rakkaudesta ja Pyhän läsnäolosta. On hienoa nähdä ja kokea illassa iloa, joka tämän maailmantilanteen keskellä tuo valoa ja toivoa päivään, Halivaara sanoo Tampereen seurakuntien tiedotteessa.

Ensimmäistä Hääyötä vietettiin Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa vuonna 2009, jolloin paikalle saapui lähes sata paria. Sittemmin tapahtuma on levinnyt koko Suomeen.

Lue myös:

Hääyön isä palkittiin

Edellinen artikkeliKotimaa Oy yhteistyöhön Kirkko ja kaupungin kanssa
Seuraava artikkeliKenttäpiispa Särkiö: Kristityillä voi olla näkemyksiä, jotka ovat ajan hengessä epäkorrekteja, mutta sallittuja

Ei näytettäviä viestejä