Tampereen hiippakunnan vaalitulos muuttui uusinnassa – Ulla Ruusukallio kirkolliskokoukseen Ari Hukarin tilalle

Ulla Ruusukallio nousee Tampereen hiippakunnan edustajaksi kirkolliskokoukseen. Kuva: Olli Seppälä

Hämeenkyrön rovastikunnan papit äänestivät tiistaina uudelleen Tampereen hiippakunnan kirkolliskokousvaalissa ja hiippakuntavaltuuston vaalissa.

Vaalit järjestettiin koko kirkossa helmikuussa. Hämeenkyrön rovastikunnassa hylättiin tuolloin 46 pappien ääntä, sillä äänestyslippuja ei ollut leimattu. Hämeenlinnan hallinto-oikeus päätti heinäkuussa, että rovastikunnan papiston vaali järjestetään uudelleen.

Vaalilautakunnan keskiviikkona antaman alustavan vaalituloksen perusteella Ulla Ruusukallio nousee kirkolliskokoukseen helmikuussa valitun Ari Hukarin tilalle. Molemmat olivat ehdokkaina samalla Avara kirkko -listalla. Muuten Tampereen hiippakunnan kirkolliskokouspaikat säilyivät ennallaan.

Ulla Ruusukallio toimii nykyään Ylöjärven seurakunnan kirkkoherrana. Hänet valittiin virkaan helmikuussa kirkolliskokousvaalien jälkeen. Ruusukallio on myös Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtaja. Hän oli kirkolliskokousedustaja kaudella 2016–2020.

Ari Hukari on konsultti ja kouluttaja, joka on aiemmin työskennellyt Tampereen hiippakunnan hiippakuntadekaanina. Hän ei ole ollut kirkolliskokouksessa aiemmilla kausilla.

Tampereen hiippakunnan vaalitulos herätti huomiota helmikuussa, sillä 12 valitusta kirkolliskokousedustajasta kaikki olivat miehiä. Uusintavaalin jälkeen edustajissa on siis 11 miestä ja yksi nainen.

Hiippakuntavaltuuston paikka arvotaan

Tampereen hiippakuntavaltuuston pappiskiintiössä Avaran kirkon Auni Kaipian tilalle nousee saman listan Risto Korhonen. Kirkon rakentajat -listan Juha Koivulahden, Mirja Lassilan ja Heikki Revon kesken suoritetaan 29.9. arvonta hiippakuntavaltuustopaikasta, koska he saivat saman äänimäärän. Helmikuun vaalissa paikan hiippakuntavaltuustossa sai tästä kolmikosta Mirja Lassila.

Hämeenkyrön rovastikunnan uusi vaali toimitettiin pappien kokouksessa Pirkkalan kirkossa eilen tiistaina 22.9. Vaalissa oli myös ennakkoäänestysmahdollisuus. Äänioikeutettuja olivat samat henkilöt kuin helmikuussa.

Hiippakuntavaltuustojen ja kirkolliskokouksen uusi nelivuotinen toimikausi alkoi 1.5.2020. Tampereen hiippakunnalla on kirkolliskokouksessa 12 edustajaa ja hiippakuntavaltuustossa 21 edustajaa.

Lue myös:

Kirkollisvaalit uusitaan papiston osalta Hämeenkyrön rovastikunnassa – osa vaalilipuista oli leimaamattomia

Hämeenkyrön rovastikunnassa hylättiin 46 papin äänet – lippuja ei ollut leimattu

Skandaali Tampereen hiippakunnassa: Kirkolliskokoukseen 12 miestä ja nolla naista

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.