Täpärästi piispanvaalin jatkosta pudonnut Sammeli Juntunen ei testamentannut ääniään tuoreeltaan

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra, kirkolliskokousedustaja Sammeli Juntunen

Espoon hiippakunnan piispanvaalin toiselta kierrokselta täpärästi pudonnut Sammeli Juntunen ei kertomansa mukaan seurannut äänestyksen edistymistä maanantaina. Hän sanoi odottavansa Radio Dein raamattuohjelman nauhoitusta ja kuuli vaalin tuloksen Kotimaa24:n kysyessä siihen kommentteja.

– Eipä tarvitse lähteä muuttamaan. Helpommallahan selviän kuin jos olisin piispana. Olen levollisella ja kiitollisella mielellä, Savonlinnan seurakunnan kirkkoherrana työskentelevä Juntunen sanoi tuoreeltaan.

Juntusen mukaan vaaliprosessi oli hyvä. Hänen mielestään paneelit olivat ammattimaisesti hoidettuja ja hän koki onnistuneensa niissä niin hyvin kuin pystyi.

– Tulosta en kauheasti ennakoinut. Arvasin, että Kaisamari [Hintikka] on kärjessä, mutta en tiennyt, kuka on kakkosena. Ajattelin, että joko Juhani [Holma] tai minä.

Piispanvaalin toiselle kierrokselle jatkoivat Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka alustavan tuloksen mukaan 338 äänellä ja jumalanpalveluselämän kouluttaja Juhani Holma 172 äänellä. Sammeli Juntunen sai alustavan tuloksen mukaan 167 ääntä ja hävisi Holmalle vain viidellä äänellä. Neljäs ehdokas, johtava oppilaitospappi ja kisapappi Leena Huovinen sai 142 ääntä.

Sammeli Juntunen ei halua kommentoida, millainen vaaliasetelmasta tulee, kun hän ja Leena Huovinen eivät ole mukana toisella kierroksella. Hän ei ota tuoreeltaan kantaa myöskään siihen, kumpaa ehdokkaista äänestäisi toisella kierroksella tai haluaako testamentata äänensä jommallekummalle.

– En ainakaan kolme minuuttia sen jälkeen kun olen kuullut tuloksen.

Juntunen sai vaalissa julkista kannatusta etenkin monilta kirkon eturivin konservatiiveilta.

– Kiitokset tukiryhmälle ja niille, jotka äänestivät, hän sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma jatkavat Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle – Sammeli Juntunen putosi niukasti

Espoon piispanvaalin ensimmäisen kierroksen ääniharava Kaisamari Hintikka: Sukupuoli ei ratkaissut

Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle päässyt Juhani Holma: "Etumatkan kurominen on haasteellista"

Vähiten ääniä saanut piispaehdokas Leena Huovinen jatkoon päässeille: "Toivon, ettei pelattaisi varman päälle"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.