Tarjolla tukea ja työkokemusta – ennätysmäärä moottoripajanuoria tulossa kevätajoihin Kalajoelle lauantaina

Moottoripajanuoret kokoontuvat ensi lauantaina Kalajoelle perinteisiin kevätajoihin. Kisoissa autot ajavat Kalajoen moottoriurheiluradalla. Mopot kiertävät Safaritalon kartingradalla oman endurance-kisansa. Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan kanssa.

Moottoripajatoiminta antaa sosiaalista tukea nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työelämän ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta esimerkiksi opintoihin liittyen. Samalla nuoret saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii 26 moottoripajaa. Kalajoelle on tulossa kisaamaan poikkeuksellisen paljon pajoja muun muassa Lahdesta, Lempäälästä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti.

Moottoripajat kokoontuvat 5–6 kertaa vuodessa erilaisiin ajoharjoittelutapahtumiin. Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät. Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan noin kolmen tunnin aikana, mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat.

Moottoripajaan tullaan mukaan kavereiden, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen kautta.

Kuva: Miika Manninen. Kajaanin seurakunnan moottoripaja.

Lue myös:

Nuori saa moottoripajasta vääntövoimaa elämään

Erityisnuorisotyö Lahdessa: Moottoripajassa opitaan hitsaamista ja tunnetaitoja

Katso esittelyvideo Moottoripajatoiminnasta: