Teemu Laajasalo: Kirkko voisi olla pala taivasta

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo. Rajattu K24ää varten

Seurakuntavaalikampanjassa mukana oleva helsinkiläisen Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo tunnustautuu paikallisseurakuntien vahvaksi kannattajaksi.

– Olen suuri paikallisseurakuntien ystävä. Suomessa on yli 400 seurakuntaa, joissa tehdään pientä, hiljaista työtä. Se työ koskettaa satojen tuhansien ihmisten arkea viikoittain ja miljoonien vuosittain, Laajasalo sanoo.

Laajasalo kannustaa ihmisiä mukaan kehittämään kirkon toimintaa. Äänestämällä voi vaikuttaa, mihin ja minkälaisen hyvän tekemiseen paikallisseurakunnan varat kohdistetaan. Esimerkiksi Laajasalo ottaa diakoniatyön.

– Diakonit tapaavat ihmisiä, joita ei kukaan muu tapaa, he näkevät ihmisiä, joita kukaan muu ei halua nähdä, he hoitavat niiden ihmisten asioita, joita kukaan muu ei hoida. Äänestäjiä tarvitaan mukaan tätä työtä tukemaan, Laajasalo kannustaa.

Kirkon päättäjiä tarvitaan Laajasalon mielestä avaamaan ovia ja antamaan viestiä, että ihmiset ovat matalalla kynnyksellä tervetulleita kirkkoon.

– Usein sanotaan, että kirkko on maamerkki. Toivon, että kirkko voisi olla myös taivaan merkki. Eli käytännössä kirkko voisi olla pieni pala taivasta, sellainen, joka voisi lohduttaa lohdutuksen hetkellä ja tuoda toivoa toivottomuuden hetkellä.

Kuva: Jani Laukkanen