Teemu Laajasalo poliisin päätöksestä: "Kirjanpidon hoidossa on ollut huolimattomuutta"

Teemu Laajasalo piispanvaallin ajajaistiölasuudessa Itiksessä

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo kommentoi Helsingin tuomiokapitulin verkkosivuilla häntä koskevaa poliisin päätöstä. Helsingin poliisi tiedotti torstaina Helsingin seurakuntayhtymän virkamiehen luottokortti- ja matkalaskuihin liittyvistä epäselvyyksistä ja saman henkilön omistaman yhtiön kirjanpitoon liittyvästä rikosepäilystä. Poliisin tiedotteessa ei mainittu Laajasalon nimeä.

Poliisin mukaan Laajasalon omistaman yhtiön kirjanpidon epäselvyyksissä on esitutkinnan perusteella syytä epäillä rikosta. Laajasalon luottokortti- ja matkalaskuihin liittyvissä epäselvyyksissä sen sijaan ei epäillä rikosta. Poliisin päätöstä koskevan uutisen voi lukea täältä.

Tuomiokapitulin verkkosivuilla todetaan, että Teemu Laajasalosta tehtiin tämän vuoden tammikuussa poliisille neljä rikosilmoitusta. Niissä pyydettiin selvittämään, onko Laajasalon toiminnassa tämän entisessä virassaan syytä epäillä rikosta koskien maksukorttia tai kulukorvausilmoituksia. Samalla tehtiin ilmoitus koskien Laajasalon vanhan osakeyhtiön kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä.

Teemu Laajasalo työskenteli ennen piispakauttaan Helsingin seurakuntayhtymän johtajana ja Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

– Hyvä, että asia on nyt saatu päätökseen sekä seurakuntayhtymän että poliisin selvityksen jälkeen, Laajasalo kommentoi tiedotteessa päätöstä, jonka mukaan luottokortti- ja matkalaskujen epäselvyyksissä ei epäillä rikosta.

Yhtiön kirjanpidon puutteiden osalta asia siirtyy syyteharkintaan. Laajasalo myöntää kirjanpitorikkomuksen.

– Kuten olen aiemmin julkisuudessa todennut, kirjanpidon hoidossa on ollut huolimattomuutta. Yrityksen kaikki velvoitteet on hoidettu, mutta myöhässä. Laiminlyönneillä ei ole saatu hyötyä. Se ei poista sitä, että olisi pitänyt olla huolellisempi. Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani. Yritys on ajettu alas, sillä ei ole toimintaa ja sen vastuut on hoidettu, Laajasalo kommentoi tuomiokapitulin sivuilla.

Tiedotteessa todetaan, että asia koskee Laajasalon aiempaa yritystoimintaa eikä nykyistä tai edellistä viranhoitoa. Siksi tuomiokapituli ei kommentoi asiaa enempää.

– Jään odottamaan asian ratkaisua enkä tässä vaiheessa kommentoi asiaa. Jätän viranomaisille ja myös itselleni työrauhan nykyisessä virassani, Laajasalo sanoo.

Kuva: Olli Seppälä. Teemu Laajasalo helmikuussa 2017.

Lue myös:

Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpidon epäselvyyksistä syyteharkinta – luottokortin käytössä ei epäillä rikosta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.