The Guardian: Evankelista Franklin Grahamin vierailu Britanniaan herättää laajaa vastustusta

Franklin Graham kiertueella Nebraskassa vuonna 2016. Kuva Wikimedia Commonsista.

Kuuluisan yhdysvaltalaisen evankelikaalin Franklin Grahamin ensi vuodelle kaavailtu vierailu Britanniaan on nostattanut vastustusta. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian. Konservatiivisista näkemyksistään tunnettu Graham on suosittu evankelista, kuten on myös hänen 99-vuotias isänsä Billy Graham.

Franklin Grahamin on määrä esiintyä pääpuhujana festivaaleilla Blackpoolissa Lancashiressa syyskuussa 2018. Hänen islam- ja homovastaiset lausuntonsa ovat saaneet yli 4 600 ihmistä Britanniassa allekirjoittamaan vetoomuksen, jossa toivotaan, ettei hänelle myönnettäisi viisumia. Allekirjoittajien joukossa on muun muassa kansanedustajia ja yksi ministeri.

Vetoomuksessa todetaan, että Grahamin vierailu edistää ennakkoluulojen kasvamista ja vahingoittaa uskontojenvälisiä suhteita.

Blackpoolissa sijaitsevan Liberty churchin pastori Nina Parker sanoo The Guardianille, että Graham on saanut aikaan suuren protestiaallon Luoteis-Englannin kristittyjen keskuudessa. Hänen mukaansa Grahamin läsnäolo "olisi alueelle erittäin tuhoisaa".

Graham on kuvaillut islamia "pahana ja erittäin kierona uskontona" ja väittänyt Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman syntyneen muslimina. Hän on sanonut, että Obaman hallinto ajoi "homo- ja lesboagendaa" ja että samaa sukupuolta olevien avioliiton takana on saatana.

Kuva: Cornstalker / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0. Franklin Graham kiertueella Nebraskassa vuonna 2016.