"Tiukkahan se lopputulos oli" – Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi Jari Kuusi

Jari Kuusi

Tampereen Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi viime viikolla seurakunnan kirkkoherraksi Jari Kuusen äänin 9–8. Kuusi on tällä hetkellä Isojoen seurakunnan kirkkoherra. Äänestyksessä Kuusen vastaehdokkaana oli Mänttä-Vilppulan seurakunnan vs. kirkkoherra Saila Munukka.

– Uuden tehtävän kynnyksellä haluan pyytää Jumalalta, että voisin ottaa vaativan viran vastaan Johannes Kastajan nöyryydellä ja rohkeudella, ja että Johanneksen tavoin ymmärtäisin oman paikkani Jumalan suunnitelmassa ja toteuttaisin tätä suunnitelmaa parhaan kykyni mukaan, Jari Kuusi sanoo Tampereen seurakuntien verkkosivulla.

Kotimaa24:lle Kuusi, 57, kommentoi vaalia, että "tiukkahan se lopputulos oli".

– Varmaan luottamushenkilöt ovat nähneet molemmissa hakijoissa vahvuuksia ja heikkouksia. En ole halunnut perehtyä kaikkeen valinnan taustalla käytyyn keskusteluun.

Kuusi sanoo asettavansa itsenä konservatiivi-liberaali-akselilla hieman konservatiivin puolelle.

– Ainakin mikäli konservatiivisuudella tarkoitetaan pitäytymistä kirkon tunnustukseen ja dokumentteihin, joissa se linjataan. Mutta evankeliumin julistamisen suhteen olen liberaali siinä mielessä, että rima on ihmiselle matalalla. Tarvitaan vain uskoa.

Kysymys samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimisestä nousi esiin seurakunnassa järjestetyssä kirkkoherranvaalin keskustelutilaisuudessa.

– Tällä hetkellä kirkon avioliitto-opetuksen mukaan vihkiminen ei ole mahdollista. Toivon, että niin olisi jatkossakin, mutta jos kirkolliskokous päättää toisin, niin sitten mennään sen mukaan. Se on demokratiaa kirkossa, Kuusi sanoo.

Kuusi aloittaa virassa 1.3.2020, kun Tampereen Eteläisen seurakunnan nykyinen kirkkoherra Jussi Mäkinen jää eläkkeelle.

Kuva: Mirjami Varpelaide

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.