Toimikunta alkaa suunnitella Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakentamista

Kiihtelysvaaran kirkko tulipalon jälkeen

Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto esitti viime torstaina pitämässään kokouksessa yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Kiihtelysvaaran palaneen kirkon paikalle rakennetaan uusi kirkko.

Yhteinen kirkkoneuvosto asetti suunnittelutoimikunnan, jonka tehtävänä on kartoittaa ja koota Vaara-Karjalan seurakunnan Kiihtelysvaaran kirkon palon jälkeiset tapahtumat sekä esittää toimenpiteitä uuden kirkon rakennushankkeen aloittamiseksi. Toimenpideraportin on määrä valmistua helmikuun 2019 loppuun mennessä.

Pohjois-Karjalan vanhin puukirkko paloi varhain sunnuntaiaamuna 23.9.2018.

Kiihtelysvaaran kirkko oli vakuutettu. Rakennuksen vakuutusarvo on reilut 2,1 miljoonaa euroa ja irtaimiston reilut 0,5 miljoonaa euroa. Neuvottelut vakuutuskorvauksista ovat käynnissä.

Uuden kirkon alustava hinta-arvio on Joensuun seurakuntien hallintojohtajan Tommi Mäen mukaan 3–4 miljoonaa euroa.

Kiihtelysvaaran kyläläiset ovat olleet aktiivisia suunnittelemaan lahjoituksia ja rahankeräystä menetetyn kirkon vuoksi. Keräykset voidaan kuitenkin aloittaa vasta sen jälkeen, kun uuden kirkon rakentamisesta on tehty virallinen päätös.

Viime vuonna Kiihtelysvaarassa pidettyihin jumalanpalveluksiin osallistui reilut 2 600 henkilöä eli keskimäärin noin 50 vierasta messua kohden. Vainajien hautaan siunaamisia oli viime vuonna 19.

Kuva: Olli Seppälä. Palanut virsikirja Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla.

Lue myös:

Päätöksiä luvassa – Kiihtelysvaaran palaneen kirkon tilalle halutaan rakentaa uusi

Pääkirjoitus: Kirkon tuhopoltto on aina tahallinen tai tahaton hyökkäys yhteisöä vastaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.