Tosi Rakkaus Odottaa mukana kasiluokkalaisten LOVE-messuilla

Espoolaisten koulujen terveystiedon opetusta tukevilla LOVE-messuilla ovat mukana muiden muassa Tosi Rakkaus Odottaa, Seta sekä Väestöliitto.

LOVE-messut järjestetään Espoon Valtuustotalolla 25. ja 26. maaliskuuta. Messuilla kahdeksasluokkalaiset kiertävät opettajan johdolla eri toimijoiden järjestämillä toimintapisteillä ja tutustuvat lopuksi vapaasti näytteilleasettajien materiaaleihin.

Espoon koulu- ja opiskeluterveydenhuollon järjestämässä tapahtumassa mukana ovat muun muassa Väestöliitto, Tyttöjen talo, HIV-tukikeskus, Seta sekä Tosi Rakkaus Odottaa. Messujärjestelyistä vastaava osastonhoitaja Anna Tynell kertoo, että messuille valittiin kouluterveydenhuollon yleisimpiä yhteistyökumppaneita.

– Yritimme saada laidasta laitaan sellaisia toimijoita, jotka pystyvät kertomaan eri osa-alueista.

Tosi Rakkaus Odottaa on mukana messuilla jo neljättä kertaa. Tynellin mukaan hyvinkin erilaiset toimijat eivät ole herättäneet ristiriitoja messuilla.

– Nuorista jokainen ottaa toki sitä tietoa vastaan, mikä siinä vaiheessa tuntuu omimmalta.

– Tosi Rakkaus Odottaa on koettu hyväksi tuomaan tietoa erityisesti tunneasioista, ettei kiirehdittäisi näihin suhteisiin ja että suhteissa on erilaisia vaiheita.

Tynellin mukaan messuilla keskitytään ensisijaisesti seksuaalisuuteen, ei seksiin.

– Seksiä liipataan, mutta näytteilleasettajilla ei ole mitään sellaista materiaalia, joka selvästi liittyisi seksiin.

– Nämä eivät missään tapauksessa ole seksimessut vaan ihmissuhteisiin, parisuhteisiin, seurusteluun ja nuorten itsetuntemukseen liittyvät messut.

LOVE-messuille on ilmoittautunut noin 1000 nuorta.

Tosi Rakkaus Odottaa on kansainvälinen yhteiskristillinen liike, jonka mukaan seksi kuuluu avioliittoon.