TS: Kaupunki ei anna seurakuntayhtymälle lupaa kirkon purkamiseen Turussa

Pallivahan kirkko

Turun kaupungin rakennusvalvonta ei myöntänyt Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymälle lupaa purkaa Pallivahan kirkkoa. Asiasta kertoi Turun Sanomat . Rakennusvalvonnan päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Pallivahan kirkko on ollut käyttökiellossa kosteus- ja sisäilmaongelmien vuoksi jo toista vuotta. Seurakuntayhtymän mukaan rakennus on huomattavan peruskorjauksen tarpeessa eikä takeita peruskorjauksen onnistumisesta ole. Peruskorjauksen on arvioitu maksavan vähintään 3,3, miljoonaa euroa.

Kirkkoa pidetään kuitenkin rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävänä kiinteistönä.

Seurakuntayhtymä toivoo vastineessaan, että rakennuksen purkamismahdollisuus käsitellään asemakaavamuutoksella. Seurakuntayhtymän mukaan rakennus voitaisiin purkaa ja arvokas tontti kaavoittaa asuinrakennuksille.

Turun Sanomat kertoi aiemmin tänä keväänä, että seurakuntayhtymä on lakannut käyttämästä rakennuksesta sanaa kirkko ja puhuu vain Pallivahan seurakuntakeskuksesta. Pallivahan kirkko vihittiin aikoinaan kirkoksi, mutta sitä ei ole silti virallisesti rekisteröity kirkoksi. Tämän vuoksi mahdollinen purkaminen ei edellytä Kirkkohallituksen lupaa.

Kuva: Timo Jakonen / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Lue myös:

Korjausvelka on hyvä konsultti kiinteistösäästöjen etsintään