Tuleva arkkipiispa kiistää kiistäneensä neitseestäsyntymisen

Ruotsin tuleva arkkipiispa Antje Jackelén kirjoittaa Svenska Dagbladetissa, ettei hän ole kiistänyt Jeesuksen neitseestäsyntymistä.

Hän toteaa lehdessä, että hänen sanomisiaan on tulkittu monin tavoin. ”On jopa väitetty, että kiellän neitseestäsyntymisen. Se on väärin väitetty. Haastattelussa (viittaa taannoiseen arkkipiispaehdokkaiden haastatteluun) sanoin – tosin hieman kärjistäen – että jos käsittelemme neitseestäsyntymistä biologisena kysymyksenä, silloin olemme eksyneet asian pointista. Tämä ei ollut vastaus kysymykseen, ovatko ihmeet mahdollisia. Sen sijaan halusin ja haluan painottaa, että jos typistämme kertomuksen biologiseksi asiaksi menemme vikaan siitä teologisesta pohjavireestä, joka liittyy Jeesukseen ja Mariaan.”

Jackelénin mielestä neitseestäsyntymiskeskustelussa on vältettävä paria sudenkuoppaa. Toinen on se, että kaikki olisi mennyt juuri tarkalleen niin kuin Matteus ja Luukas ovat asiasta kirjoittaneet, tai koko peli on menetetty. Toisaalta ei pidä ajatella niinkään, että koko Maria-kertomukselta puuttuisi uskottavuus, koska tavallisesti asiat eivät suju niin kuin kertomuksessa. ”Silloinkin rajoittaisimme Jumalaa ja typistäisimme traditiotamme”, Jackelén kirjoittaa.

Edellinen artikkeliTuhlaajapiispa sivuun toistaiseksi
Seuraava artikkeliSRK: Olemme pahoillamme että uhreja on laiminlyöty

Ei näytettäviä viestejä