Turku otti kopin seuraavista kirkkopäivistä

Kouvolan kirkkopäivien avajaistilaisuudessa tapahtui vahdinvaihto. Reformaation juhlavuoden 2017 kirkkopäivät järjestetään Turussa. Viestikapulan eli jalkapallon ottivat vastaan arkkipiispa Kari Mäkinen ja Mikael Agricolaa esittänyt Niilo Rantala.

Turussa myös kaupunki on vahvasti mukana kirkkopäivien järjestelyissä.

Kävelykatu Manskilla pidetyssä avajaistilaisuudessa puhunut Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen kertoi törmäävänsä jatkuvasti uutisiin, joissa uskoa ja kirkkoa ajetaan yhteiskunnassa marginaaliin.

Uutisia tulee eri puolilta maailmaa, viimeksi Ranskasta, jossa pienen kaupungin torille pystytetty paavi Johannes Paavali II patsas määrättiin siirrettäväksi, sillä tori on julkinen paikka.

Häkkinen muistutti että toisaalta kirkon paikka on myös marginaalissa niiden ihmisten parsissa, jotka on ajettu ahtaalle, jotka kärsivät ja joita halveksitaan.

– Toisaalta kirkkopäivät ovat merkki siitä, että kirkko ei suostu olemaan marginaalissa.

Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki muistutti avajaisyleisölle, että Kouvolassa ei olla haluttu jäädä marginaaliin tai katsomaan taustapeiliin, vaan halutaan kulkea kohti tulevaisuutta. Seurakunta on kaupunginjohtajan mukaan olennainen osa tulevaisuuden rakentumista seutukunnalla.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeli”Suomessa ateistitkin ovat luterilaisia ateisteja”
Seuraava artikkeliKalajuttu, eli metafora kuin kala kuivalla maalla

Ei näytettäviä viestejä