Turun tuomiokirkon kohteista esittelykortit lapsille

Kortittuomiokirkko2

Korttien kohderyhminä ovat alueen päiväkodit ja yksittäiset, kirkkoon pistäytyvät perheet. Kortit tukevat päiväkotien varhaiskasvatusta ja uskontokasvatusta. Tuomiokirkko tutuksi lapsille -esittelykorteissa on valokuvattu esimerkiksi kirkon ovi ja kastemalja.

Korttien ja niihin liittyvän vihkosen avulla aikuinen voi kertoa kirkosta lapsille niin, että lapsi voi osallistua tarinaan.

Esittelykortit on tehnyt Tuomiokirkkoseurakunnan lapsi- ja perhetyön sihteeri Tamara Partanen opinnäytetyötään. Hänen haaveenaan on, että kirkkoon voisi tehdä jatkossa lisää kortteja nyt tehdyn yhdeksän ohelle, ja että idea korteista voisi levitä muuallekin.

Partasella itsellä on lapsuudessaan ikimuistoinen kirkossakäyntikokemus kauppareissun yhteydessä oman mumminsa kanssa. Mummi käveli mutkattomasti Kuopion Puijon kirkkoon ja jätti kauppakassit kirkon takaosaan ja vei Tamaran alttarille, jossa he polvistuivat ja ristivät kätensä yhdessä sisäkkäin ja mummi siunasi Tamaran. Tämä hyvä kokemus on ollut Partasen mielessä myös kortteja ideoidessa.

Työryhmä korttien takana

Tamara Partanen kokosi korttien tekoa varten työryhmän, jossa olivat hänen lisäkseen lastenohjaaja Jaana Heinonen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä, lastenhoitaja Sari Mähönen Nahkurinpihan päiväkodista, lapsi- ja perhetyön pastori Antti Pajunen Turun tuomiokirkkoseurakunnasta, vahtimestari-opas Marja Routi Turun tuomiokirkosta ja lastentarhanopettaja Taina Tommola Nahkurinpihan päiväkodista.

Korttien tekstit ovat kirjailija Tytti Issakaisen ja kuvat on ottanut valokuvaaja Timo Jakonen. Ulkoasun on tehnyt nuorisosihteeri Jani Käsmä seurakuntayhtymästä. 

Tuomiokirkko tutuksi on Tamara Partasen opinnäytetyön tuotos, joka liittyy sosionomi (AMK) -diakoniopintoihin Porin Diakonia-ammattikorkeakoulussa.