Tutkija Aini Linjakummun kevään uutuuskirja valottaa lestadiolaisten taloudellisia verkostoja

SRK:n Suviseurat Porissa 30.6.–3.7.2017 
Jussi Rytkönen raportoi.

Vanhoillislestadiolaisten taloudellisista verkostoista julkaistaan toukokuussa kirja. Lapin yliopiston politiikan tutkijan Aini Linjakummun teos on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta, kirjan kustantaja Vastapaino kertoo tiedotteessaan.

Kustantajan mukaan kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenet harjoittavat, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

"Parhaimmillaan lestadiolaisten keskinäiset verkostosuhteet ovat hyvin myönteinen asia kaikille taloudellisen toiminnan osapuolille, kuten myös paikallis- tai aluetalouksille. Pahimmillaan ne voivat kuitenkin mahdollistaa hengellisen sidonnaisuuden hyväksikäyttämistä", Linjakumpu sanoo tiedotteessa.

Aini Linjakumpu on keskittynyt tutkimuksissaan uskontojen ja uskonnollisten liikkeiden poliittisiin ulottuvuuksiin. Aiemmin hän on käsitellyt kirjoissaan hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä ja vanhoillislestadiolaisen liikkeen hoitokokouksia.

Kuva: Jussi Rytkönen. Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat Porissa kesällä 2017.

Lue myös:

Lapin yliopisto kerää aineistoa vanhoillislestadiolaisten taloudellisista verkostoista

Lapin yliopistossa tutkitaan lestadiolaisten verkostoja

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

7 kommenttia

 • Antti Järvinen sanoo:

  Pyydän toimitusta täsmentämään,onko kyseessä yliopiston tutkimus,vai kirjoittajan omakustanne? Mikäli omakustannus,niin kertokaa kriteerinne,milloin omakustanteisista kirjoista uustisoidaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Henrik Sawela sanoo:

   Ja mitä väliä tuolla on?

   Eikö oleellista ole se, että, kaikesta pätellen, kirjan on kirjoittanut asiaan perehtynyt henkilö?

   Vai onko tässä yksi versio ‘väärin sammutetusta’?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Järvinen sanoo:

   Hyvä Herik, sinulta en vastausta tarvitse. Eikä kyse ole kirjoittajan pätevyydestä. Mutta tyhmänä kun esittelyä luen,en tiedä onko yliopisto asian takana,vai onko kirjoittaja toiminut itsenäisesti. Itse olen asian kanssa asiallinen,mutta kristitty Herik ei.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pentti Korhonen sanoo:

   Yliopistoissa tehtyjä tutkimuksia 35 vuotta nähneenä pidän yksittäisten yliopistotutkijoiden tekemiä julkaisuja “yliopistojen tutkimuksina”. Ei niihin sen enempää kuulu yliopiston arvovallalla tehtyä varmennusta, jos tutkija on osoittanut pätevyytensä alansa tohtorinväitöksellä. Tämä siis Antti Järviselle tiedoksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Järvinen sanoo:

  Edelliseen kommenttiini korjaus, tarkoitus kirjoittaa kristillisesti,ei siis kristitty. Keskustelun tulisi olla kristillisellą pohjalla,toisia kunnioittavaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Järvinen: “Pyydän toimitusta täsmentämään,onko kyseessä yliopiston tutkimus,vai kirjoittajan omakustanne?”

   Uutinen: ” Lapin yliopiston politiikan tutkijan Aini Linjakummun teos on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta, kirjan kustantaja Vastapaino kertoo tiedotteessaan.”

   Vähin mitä täällä kommentoitavilta voisi vaatia, lienee sisälukutaito. Sana “tutkimus” tarkoittaa tässä Lapin yliopiston politiikan tutkijan Aini Linjakummun tekemää tutkimusta ja “kustantaja” taas tarkoittaa kustannusosakeyhtiö Vastapainoa, joka on tuon tutkimuksen kustantanut.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Kyllä minun mielestä uutisesta voi päätellä, että kyseessä on yliopiston tutkimus ja kirja ei ole omakustanne, sillä jutusta ilmenee, että kirjan kustantaja on Vastapaino.

  Toimitus ei ole jostakin syystä reagoinut kyselyynne ja täsmentänyt tietoja, joten minäkin sekaannuin tähän.

  Ilmoita asiaton kommentti