Tutkija-teologi kosi luennollaan – Katso video!

Kirjailija C.S. Lewisin rakkauskäsityksestä teologian väitöskirjaa tekevä suomalais-kanadalainen Jason Lepojärvi yllätti luentonsa opiskelijat kosimalla tyttöystäväänsä. Lepojärven luennon aiheena oli rakkaus.

Tapahtuman talletti Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa videolle 15.11. teologian maisteri ja jatko-opiskelija Emil Anton.

– Lisan vastausta ei kuulu videolla, koska hän unohti sanoa sen ääneen, mutta nonverbaalinen vastaus lienee selvä! Lopulta hän sai sanotuksi: kyllä. "She said yes!" ("Hän sanoi kyllä!") toistin luokalle. "Now, get out of here, so that I can kiss her properly!" ("Nyt lähtekää ulos täältä, jotta voin suudella häntä kunnolla!") sanoin, ja luokka tyhjeni ennätysvauhtia, Jason Lepojärvi kertoo Kotimaa24:lle.

Videolla Lepojärvi sanoo opiskelijoille, että jotkut heistä ovat opiskelijoita ja jotkut eivät. Tämän jälkeen hän pyytää ei-opiskelijoita nostamaan kädet ylös. Miksi?

– Se johtuu siitä, että Lisa tekstaili tunnilla ja tarvitsin hänen huomionsa skriinille sekä halusin myös tehdä selväksi, että kyseessä on ei-opiskelija - hän on erityisopettaja - eli minulla ei ollut kuumaa salasuhdetta johonkin teologityttöön, Lepojärvi nauraa.

Hän on saanut kosinnasta paljon palautetta sosiaalisessa mediassa.

"Musta tuntuu Jason, että se, että suutelit morsiantasi, on ehkä viisainta mitä olet koskaan rakkaudesta sanonut! Se oli teille tietenkin henkilökohtainen hetki, mutta silti mä koen, että se voi myös muuttaa jotakin yliopistomaailman 'hengessä', kun nyt teit sen kesken kuivaa tiedeyhteisöä", eräs paikalla ollut opiskelija kirjoitti Lepojärvelle.

"Paras tapa löytää nainen, on julistaa Hesarissa tehneensä naimattomuuslupauksen", eräs videon nähnyt muistutti. Hän viittasi Helsingin Sanomien (18.5.) haastatteluun, jossa Lepojärvi kertoi myös parisuhdeasioistaan.

Teologi ja tutkija Jason Lepojärvi tunnetaan Hyvejohtajuus.fi-sivuston entisenä päätoimittajana, ja hän oli aikanaan kilpailemassa Suomen Robinsonissa.