Ukrainan presidentti on pastori

Ukrainan presidentti Turtshynov on baptistipastori

Ukrainan parlamentin puhemies ja virkaa tekevä presidentti Oleksandr Turtshynov kuuluu maan baptistivähemmistöön ja on kirkkonsa pastori, kertoo Huffington Post artikkelissaan.

Ukrainan uskonnoista valtauskonto on ortodoksisuus, joka on jakaantunut muutamaan eri kirkkoon. Protestantteja maassa on noin 2,4 prosenttia. Heistä baptistit ovat suurin ryhmä.

Uskonnottomia on paljon.

Turtshynovia ei luonnehdita miksikään keskivertopoliitikoksi. Hän on kirjoittanut psykologisia trillereitä ja johtanut maansa yhtä ensimmäisistä riippumattomista uutistoimistoista.

Euroopan baptistien järjestö EBF on kiittänyt Turtshynovin valintaa presidentiksi kristinuskon voitoksi.

Lue Huffington Postin artikkeli

Tietoa Ukrainan uskonnollisuudesta Wikipediassa täällä

(Kuva: Wikipedia)

8 kommenttia

 • jorma ojala sanoo:

  Paras toivoa Jumalan johdatusta ja siunausta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Stenholm sanoo:

  Ortodokseja on Kiovan patriarkkaatti ja Moskovan patriarkaatti. Edellinen on suurin. Selkeästi kolmanneksi suurin ryhmä ovat kreikkalaiskatoliset – sitä ei kai Suomessa mediapiireissä muisteta, koska Neuvostoliiton aikana kirkko oli kielletty :). Ja viidenneksi suurin roomalaiskatoliset. Pieneen ortodoksiseen autokefaliseen kirkkoon kuuluvia on hieman roomalaiskatolisia enemmän.

  Suurinpiirtein noin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Kajander sanoo:

   Moskovan patriarkaatilla on kyllä Ukrainassa enemmän kirkkoja ja pappeja kuin Kiovan patriarkaatilla. Oli miten oli, sekä Julija Tymošenko että Vitali Klitško kuuluvat (ainakin Wikipedian mukaan) Kiovan patriarkaatin kirkkoon. Tämä on yksi Ukrainan kriisin dimensioista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Liisa Sorsa sanoo:

  Ai, että olisikin kyseessä myös uskontokuntien selkkaus valtataistelun ohella?

  Ilmoita asiaton kommentti